Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Ruku si podáme příště, řekl Klopp k chování Simeoneho a chválil nezastavitelného Salaha

Emoce z něj po závěrečném hvizdu opět sršely. Trenéra fotbalistů Liverpoolu Jürgena Kloppa potěšilo jak vítězství 3:2 na stadionu Atlética Madrid, tak další galapředstavení Mohameda Salaha. V utkání Ligy mistrů ocenil také sílu svého týmu, který uspěl přes ztrátu dvoubrankového náskoku. Pozastavil se mimo jiné i nad jednáním kouče soupeře Diega Simeoneho, jenž mu po zápase nepodal ruku a odběhl do kabin. Nic vážného v tom však nehledal.

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp (vpravo) v utkání LM v Madridu
zdroj: ABACA

"Chtěl jsem mu podat ruku, ale zmizel. Nebylo to něco, co by se mi líbilo, ale oba jsme emocionální. Až se příště uvidíme, určitě si ruce podáme. Nic se neděje," uvedl s nadhledem Klopp. "Byl naštvaný, ale ne na mě, jen na tu porážku. Jinak si to vysvětlit neumím," doplnil.

Liverpool drží v prestižní soutěži dál stoprocentní bilanci a upevnil si vedení ve skupině B. Částečně tak svému soupeři vrátil vyřazení z osmifinále LM v roce 2020. Dvěma góly k triumfu pomohl útočník Salah, jenž se stal s 31 trefami nejlepším klubovým střelcem v Lize mistrů.

Dosavadní rekordman Steven Gerrard má na svém kontě o jednu branku méně. "Salah je fantastický fotbalista. Neustále to na hřišti dokazuje. Dává nejen skvělé góly, ale také nám hodně pomáhá v obraně. Je to týmový hráč," chválil Klopp.

Devětadvacetiletý Egypťan se poprvé prosadil v 8. minutě a následně na něj navázal i spoluhráč Naby Keita. Atlético však ještě do přestávky vyrovnalo po dvou brankách Antoineho Griezmanna. "V poločase si možná všichni na stadionu mysleli, že už to bude jen na jednu bránu, ale my jsme si řekli, že to ještě zkusíme," upozornil Klopp.

Šampionům z roku 2019 pomohlo i vyloučení Griezmanna, který dostal v 52. minutě červenou kartu po zákroku na Firmina. Rozhodnutí přišlo dvanáct minut před koncem, kdy po faulu na Jotu proměnil Salah nařízený pokutový kop. V dresu "reds" se prosadil v devátém utkání za sebou. "Upřímně, není tak důležité, jak vyhrajete. Někdy jsou i ošklivá vítězství jedna z nejdůležitějších," mínil Klopp.

Frustraci domácích fanoušků pak umocnila i situace o chvíli později, kdy rozhodčí Siebert nejprve nařídil penaltu ve prospěch Atlética, po zhlédnutí videa ji ale vzápětí odvolal. "Byl jsem si téměř jistý, že to penalta nebyla. Celou akci jsem viděl a okamžitě jsem to řekl i rozhodčímu. Byl na něj v tu chvíli velký tlak, ale myslím, že se rozhodl správně." 

Atlético má po první prohře v tomto ročníku LM stále čtyři body a je na druhé příčce před Portem jen díky lepšímu skóre. "Nevyhráli jsme, takže nejsem šťastný. Na druhou stranu jsme ukázali svou sílu. Vytvořit si proti Liverpoolu čtyři brankové šance není tak obvyklé," prohlásil Simeone, který litoval hlavně vyloučení Griezmanna. "Je naštvaný. Oslabil tým v důležité chvíli, ale všichni jsme viděli, že v tom zákroku nebyl žádný úmysl. Bylo to jen na interpretaci rozhodčího," dodal argentinský kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články