Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Rozmrzelý Dortmund. S bezbrankovou remízou nemůžeme být spokojení, řekl Hummels

Barcelonský gólman Marc-André ter Stegen prožil v Dortmundu velký večer. V 57. minutě zápasu zneškodnil pokutový kop Marcu Reusovi a domácího kapitána vychytal i v několika dalších příležitostech. Jednou ho také zachránilo břevno při střele náhradníka Juliana Brandta. Sečteno: Remíza vyzněla pro Dortmund téměř jako porážka. Obránce Mats Hummels cítil, že Borussia ztratila dva body, protože hlavně ve druhém poločase Katalánce přehrála.

Neradost. Hráči Dortmundu při děkovačce po utkání s Bracelonou
zdroj: ČTK/DPA

"Donutili jsme Barcelonu k chybám a vytvořili si pár obrovských šancí. Bohužel jsme je neproměnili, takže cítíme, že jsme ztratili dva body. V této velmi těžké skupině by se nám všechny tři body opravdu hodily, udělali bychom si malý náskok. Celkově ale na našem výkonu můžeme stavět," řekl Hummels.

Představení svého gólmana ocenil i barcelonský trenér Ernesto Valverde. "Ve španělské lize jsme nedávno říkali, že proti nám soupeři hodně útočí. Ale máme skvělého brankáře a těžíme z toho. Marc byl výborný," řekl kouč.

Hummels neskrýval rozmrzelost. "S bezbrankovou remízou nemůže být člověk spokojený. Měli jsme hodně šancí a soupeři jsme jich dovolili minimum. Po první půli bych řekl, že je výsledek zasloužený, protože jsme příliš lacino odevzdávali míče a honili se za nimi. Ale ve druhém poločase jsme opravdu byli ve hře a dařilo se nám zvyšovat tlak," doplnil bývalý stoper Bayernu Mnichov.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dortmund - Barcelona

I ze slov barcelonského trenéra bylo patrné, že remíza je spíš plusem pro katalánský celek. "Výsledek je takový, jaký je. Musíme uznat, že jsme hodně trpěli. Domácí byli nebezpečnější a nám něco chybělo v posledních metrech. Měli penaltu, trefili břevno," konstatoval Valverde.

"Dortmund je doma velice silný. Je to začátek a pro nás hodně těžký zápas. Byly tam momenty, kdy jsme ztratili míč v nebezpečných místech a oni nám z protiútoků komplikovali situaci. Naštěstí pro nás tam byl Marc. I když jsme na konci dominovali, téměř jsme se nedostali do šancí," doplnil pětapadesátiletý kouč.

Dortmund "Barce" dovolil jedinou střelu na branku. "Hráli jsme dobře jako tým. Vytvářeli jsme neustálý tlak na hráče s míčem, což nám obráncům usnadňovalo práci. Pomáhala nám i skvělá komunikace. Celý náš defenzivní výkon byl na vysoké úrovni," uvedl Hummels.

Faktor Messi tentokrát nezafungoval

Přesto domácí nemuseli získat ani bod, protože těsně před koncem střídající Lionel Messi v možná největší barcelonské šanci trefil bránícího Thomase Delaneyho. "Kdyby z téhle situace padl gól, to bychom opravdu měli máslo na hlavě. Naštěstí do toho Thomas dal všechno a zablokoval Messiho střelu," podotkl Hummels.

Jinak ale Messi mdlý výkon svého celku příliš neokysličil. "Je na tom stejně, jako by byl každý jiný hráč bez předsezonní přípravy, který jenom čtyřikrát nebo pětkrát trénoval s týmem. Musel z voleje naskočit do rozjetého zápasu hraného v obrovském tempu. Za třicet minut toho udělal dost. Bylo to i první celé utkání sezony pro Luise Suáreze. Je to první krok, protože potřebujeme, aby v útoku pravidelně hráli (s Antoinem Griezmannem) a dobře se poznali," prohlásil trenér Barcelony Valverde.

Dortmund míří do Prahy. Co dokáže bez domácího pekla?

V příštím utkání skupiny F se Dortmund za dva týdny představí na stadionu pražské Slavie, která v úterý překvapivě remizovala v Miláně s Interem 1:1, poté co inkasovala až v nastavení.

"Remízou s Barcelonou ještě není nic ztraceno. Nyní máme před sebou dva venkovní zápasy. V Praze a Miláně se ukáže, jak dobrý jsme tým bez hvězdné domácí atmosféry. Chceme v Lize mistrů dojít daleko, míříme hodně vysoko. Nebude to snadné. Ukázali jsme, co umíme, ale musíme být konzistentní," prohlásil mistr světa z roku 2014.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články