Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rozhodujícím okamžikem byl příchod Mbappého. Víc jsme dělat nemohli, řekl trenér Bergama

S Atalantou byl pár minut od prodloužení snového debutu v Lize mistrů a postupu do semifinále. Brankami v 90. a 93. minutě však soupeř z Paříže výsledek čtvrtfinále dokázal otočit. Kouč fotbalistů Bergama Gian Piero Gasperini cítil po vyřazení obrovský smutek, ale zároveň byl na své svěřence pyšný.

Neymar a Kylian Mbappé se radují z gólu PSG
zdroj: AP autor: David Ramos

"Cítím obrovský smutek. Vypadalo to, že postoupíme dál, což by byl obrovský úspěch," prohlásil Gasperini, jehož celek poslal do vedení ve 27. minutě technickou střelou Mario Pašalič. Ve druhém poločase se ale Bergamo dostalo pod velký tlak - v 90. minutě srovnal Marquinhos a v nastavení rozhodl Eric Maxim Choupo-Moting.

"Do konce scházela jen chvilka a vypadalo to, že se nám to podaří, ale proti tak technicky i fyzicky vyspělému soupeři je to velmi těžké," pokračoval dvaašedesátiletý kouč. "Ale zůstanou nám vzpomínky na Ligu mistrů, kde jsme si zahráli proti nejlepším v Evropě, sbírali zkušenosti a mně nezbývá nic jiného než hráčům poděkovat," dodal.

Zápas podle něj rozhodlo střídání Kyliana Mbappého, jenž přišel na hřiště v 60. minutě a od té doby se Atalanta jen bránila. "Byl to rozhodující okamžik, ale i tak jsme hráli přesně podle plánu a byl to vyrovnaný souboj. Víc jsme dělat nemohli."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Atalanta - PSG

"Liga mistrů je výjimečná soutěž, ve které vyrovnaná střetnutí rozhodují detaily. Na standardní situace jsme byli připraveni, šanci měl Berat Djimsiti a byly tam nějaké protiútoky - mohli jsme je zakončit lépe," konstatoval bývalý kouč Interu Milán, Palerma či Janova.

Gasperini ocenil také fanoušky, kteří za týmem přijeli do Lisabonu, kde se LM po narušení soutěže pandemií koronaviru dohrává turnajově bez diváků na tribunách. "Před stadionem bylo hodně lidí z Bergama. Náš tým je sjednotil a viděli, že na hřišti odevzdal naprosto všechno," zakončil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články