Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rozhodla efektivita v zakončení, shodli se Xavi s Nagelsmannem po vítězství Bayernu

Magnet druhého kola skupinové fáze Ligy mistrů mezi Bayernem Mnichov a Barcelonou (2:0) rozhodl první poločas a neproměněné šance Katalánců. Hostující kouč Xavi se na tom po utkání shodl s domácím trenérem Julianem Nagelsmannem, podle kterého byli Bavořané efektivnější. "Blaugranas" nepomohl ani hvězdný kanonýr Robert Lewandowski, jenž se po osmi letech v německém velkoklubu představil v Allianz Areně v dresu soupeře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern Mnichov - Barcelona

"Pro Lewiho to byl emotivní zápas, jako by se vrátil domů. Dobře ho známe, což pomohlo obraně i mně jako brankáři. V zápase měl i trochu smůlu," řekl gólman Bayernu Manuel Neuer, jenž působil v klubu s Lewandowským celých osm let.

Barcelona byla v první půli lepší a Neuer musel řešit několik příležitostí soupeře. Skórovat mohl i sám polský kanonýr, ve dvou šancích ale selhal.

"Samozřejmě jsem rád, že jsme ho ubránili," podotkl Nagelsmann na adresu čtyřiatřicetiletého útočníka, kterého přivítala drtivá část fanoušků potleskem. "Barca měla v prvním poločase více šancí, nás podržel Neuer. Po pauze jsme přidali na agresivitě a vstřelili dvě branky. Byli jsme efektivnější," dodal Nagelsmann, jehož tým zůstává ve skupině C stoprocentní.

Bayern rozhodl dvěma slepenými brankami v 50. a 54. minutě. Nejprve se trefil po rohu Hernández a druhý zásah přidal po individuální akci Sané. Po hodině sice trefil Pedri tyč, ale hosté už utkání nezdramatizovali.

"Měli jsme šest nebo sedm šancí na vstřelení úvodního gólu, bohužel jsme je ale nevyužili a Bayern nás ve druhé půli potrestal. Hráli jsme velmi dobře, a kdybychom otevřeli skóre, bylo by to úplně jiné," konstatoval Xavi.

Katalánci po úvodní domácí výhře s Plzní mají na kontě tři body stejně jako Inter Milán, který si v úterý poradil rovněž 2:0 s Viktorií. Barcelonu nyní čeká klíčový dvojzápas v boji o postup právě s italským celkem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články