Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Rozhodčí nadržoval Juventusu, zlobil se po zápase kouč Celtiku

Glasgow - Trenér Celtiku Glasgow Neil Lennon si po prohře svých svěřenců výrazně stěžoval na výkon rozhodčího Alberta Undiana Mallenka. "Myslím, že sudí byl velmi špatný a pískal pro Juventus," zlobil se po zápase Lennon.

Trenér Celtiku Neil Lennon
zdroj: Getty Images autor: Stu Forster

U fotbalistů Celtiku Glasgow po domácí prohře 0:3 s Juventusem Turín v úvodním osmifinále Ligy mistrů zavládlo velké zklamání. Celtic podal jeden ze svých nejlepších výkonů za poslední dekádu a byl Juventusu po většinu zápasu velmi vyrovnaným soupeřem, neproměnil však velké šance a tým z Turína byl naopak nesmírně efektivní.

"Konečné skóre lichotí Juventusu. Přes sedmdesát minut jsme byli mnohem lepším týmem, ale nemůžeme si dovolit dostávat tak laciné góly," uvedl po úterním utkání Lennon. "Měli jsme opravdu skvělé šance a místy jsme předváděli excelentní fotbal. Myslím, že mezi soupeři nebyl rozdíl tři branky, teď už nám však pomůže jen zázrak," doplnil severoirský kouč Celtiku.

Poněkud krutý výsledek, jak jej hodnotil také Lennon, navíc poznamenaly neustálé šarvátky při rohových kopech, po nichž mohlo přijít vyloučení hostujícího obránce Lichtsteinera a nařízení pokutového kopu. "Chtěl jsem se ho zeptat, zda se ve Španělsku a Itálii hraje stejný fotbal. Pokaždé, když se mí hráči dostali do pokutového území hostů, tak z toho byl faul proti nám," nechápal Lennon.


Trenér Juventusu Conte: Takové peklo jsem mockrát v životě nezažil

Jeho protějšek Antonio Conte si výhry cenil i kvůli bouřlivé atmosféře na zaplněném stadionu Celtic Parku. "Bylo to velmi důležité vítězství, ale hodně jsme při něm trpěli. Celtic je výborný tým, když nastoupí doma. Mnohokrát v životě jsem v takovém pekle nehrál," řekl italský trenér. V této sezoně Ligy mistrů seděl kvůli předchozímu disciplinárním trestu na lavičce "Staré dámy" vůbec poprvé.

Za výkon Conte pochválil celé mužstvo italského mistra. "Moji chlapci byli fantastičtí, protože hrát v takové atmosféře nabylo snadné. Dosáhli jsme skvělého výsledku, který dokazuje, že tento tým má špičkové technické i lidské hodnoty," doplnil někdejší záložník, jehož svěřenci v tomto ročníku LM stále drží neporazitelnost.

Autor druhého gólu Juventusu Claudio Marchisio varoval, že domácí odveta se Celtikem nebude jen formalitou. "Pravdou je, že otočit dvojzápas po domácí prohře 0:3 bude těžké, my si však nikdy nesmíme být jistí a pokaždé jít na hřiště se stejným odhodláním," upozornil italský středopolař.


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články