Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Rosického čeká znovu Dortmund, Vaclíka se Suchým obhájce Real

Monako - Záložník Tomáš Rosický stejně jako vloni narazí s fotbalisty Arsenalu v základní skupině Ligy mistrů na svůj bývalý klub Dortmund. Brankáře Tomáše Vaclíka a obránce Marka Suchého z Basileje čekají obhájce titulu Real Madrid, další z bývalých vítězů soutěže Liverpool a nováček Razgrad. Chelsea s momentálně náhradním gólmanem Petrem Čechem se stejně jako před rokem utká se Schalke. Základní skupiny odstartují úvodním kolem 16. a 17. září, finále se hraje 6. června v Berlíně.

Losování Ligy mistrů
zdroj: isifa/EPA

Reprezentační kapitán Rosický se ve druhé sezoně po sobě vrátí do Dortmundu, odkud v roce 2006 přestoupil do Arsenalu. V minulé sezoně nejprve s "Kanonýry" doma Borussii podlehl 1:2, ale v odvetě v Německu vyhrál 1:0. V obou duelech Rosický nastoupil od začátku, v této sezoně ale zatím v základní sestavě nebyl. Dalšími soupeři Arsenalu ve skupině D jsou Galatasaray Istanbul a Anderlecht Brusel.

Na velké zápasy se může těšit dvojice krajánků z Basileje, brankář Vaclík a stoper Suchý. Pokud nastoupí, zahrají si na slavných stadionech Santiaga Bernabeua, kde sídlí obhájce titulu a s deseti triumfy nejúspěšnější klub soutěže Real Madrid, a na Anfieldu, kde hraje Liverpool.

Kompletní los základních skupin Ligy mistrů najdete zde (//sport/tabulky/133238-tabulky-ligy-mistru/).

Podobně jako Arsenalu i dalšímu londýnskému klubu Chelsea přisoudil los do skupiny jednoho stejného soupeře. "Blues" si zopakují souboje s německým Schalke, které porazili doma i venku shodně 3:0. V brance Chelsea tehdy nechyběla reprezentační jednička Čech, na startu této sezony ale zatím český gólman kryje záda Belgičanovi Thibautu Courtoisovi. Dalšími soupeři Londýňanů jsou Sporting Lisabon a Maribor.

"Můžeme být potěšeni. Když to porovnáme s našimi třemi anglickými kolegy, jejich skupiny vypadají těžší. Schalke dobře známe, přál bych si, abychom zopakovali stejné výsledky," uvedl sekretář Chelsea David Barnard.

Je nám líto, video expirovalo.
Los Ligy mistrů dal dohromady loňskou "plzeňskou" skupinu

Kuriózní obsazení má zřejmě nejtěžší skupina E. Sešli se v ní totiž všichni tři loňští soupeři Plzně v základní fázi - Bayern Mnichov, Manchester City a CSKA Moskva, které doplnil AS Řím. "Bayern a Manchester City znovu? Tomu nevěřím, to si děláte srandu!" komentoval los záložník CSKA Moskva Alan Dzagojev.

"Někteří lidé sní celý život o letu do vesmíru, zatímco my se tam reálně podíváme. Když budu mluvit vážně, byli jsme nalosováni do velmi těžké skupiny," dodal trenér Leonid Sluckij, který s CSKA vloni skončil až na čtvrtém místě za Plzní. Přemožitel Sparty Malmö narazí na úřadujícího finalistu Atlético Madrid, Juventus Turín a Olympiakos Pireus.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články