Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rooney zlomil trápení a dotáhl druhého nejlepšího střelce United

Manchester - Zatímco v anglické reprezentaci dal fotbalový útočník Wayne Rooney za posledních deset zápasů devět gólů a nedávno překonal historický střelecký rekord, v Lize mistrů až do zápasu Manchesteru United s CSKA Moskva prožíval nevídané trápení. V závěru důležitého duelu ale dokázal své prokletí v prestižní soutěži po 955 minutách zlomit, zajistil "Rudým ďáblům" možná klíčovou výhru 1:0 a navrch dotáhl druhého nejlepšího střelce v historii klubu Denise Lawa.

Wayne Rooney
zdroj: Getty Images

Oba nyní mají na kontě 237 gólů za United, více má už jen Bobby Charlton (249). "Denis Law je klubová legenda, takže vyrovnání jeho gólového zápisu je pro mě obrovská pocta," řekl po zápase Rooney, který v Lize mistrů skóroval poprvé od předloňského září, kdy se trefil proti Bayeru Leverkusen.

Ke gólu mu hodně pomohl mladík Jesse Lingard, který jej našel centrem přímo z voleje, a Rooney pak hlavou sám před brankou nezaváhal. United skórovali po dlouhých 404 minutách.

"Jesse to udělal skvěle, pak už stačilo jen trefit branku," řekl Rooney. "Přijde mi, že většina týmů sem přijede bránit a je těžké jejich defenzivu zlomit. Pokud nedáte rychle gól, je to o to horší," doplnil třicetiletý útočník.

Manchester United se díky vydřenému vítězství dostal do čela skupiny B, druhý Eindhoven a třetí Wolfsburg ale ztrácejí jen bod. "Je to pro nás velké vítězství. Skupina je velmi těsná a my jsme naštěstí v čele. Když porazíme doma PSV, budeme mít skvělou šanci jít dál," věří Rooney.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester United - CSKA Moskva
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články