Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Ronaldův večer. Real díky jeho gólům otočil a z Mnichova veze výhru 2:1

Mnichov – V prvním poločase se těžko dostali za polovinu. Trápili se. V druhém poločase ale fotbalisté Realu předvedli velký výkon, otočili na 2:1 a udělali tak velký krok směrem k semifinále Ligy mistrů. Bayern po změně stran naprosto výkonnostně odešel – krátce před poločasem neproměnil penaltu Vidal, naopak Madrid dokázal využít vyloučení Martíneze po faulu na Ronalda, který navíc dvěma pohotovými ranami rozhodl o vítězství Bílého baletu.

Radost hráčů Realu
zdroj: Reuters autor: Michael Dalder

U všeho důležitého byl Cristiano Ronaldo, který po dlouhé době dokázal být klíčovým mužem v jednom z největších zápasů sezony. Nejdříve portugalský forvard holení skvěle usměrnil prudký střílený centr z pravé strany a srovnal stav na 1:1. Poté zásadně přispěl k vyloučení Javiho Martíneze. A nakonec otočil, když byl jako první u vynikajícího centru Marca Asensia.

Druhá půle možná byla i trochu krutá pro Bayern, který přitom měl první polovinu zápasu téměř pod kontrolou, a to i bez zraněného střelce Lewandowského, kterého trápily problémy s ramenem. Bavorský klub si bez něj v celém zápase poměrně ztěžka vytvářel vyložené příležitosti a nebyl dostatečně důrazný ve vápně.

V první pětačtyřicetiminutovce to ale tolik nevadilo – Mnichované měli zápas pod kontrolou, precizně rozehrávali a zastavovali jakékoliv protiútoky Realu hned v zárodku. Bílý balet si sice vytvořil nějaké příležitosti – především Benzemovu hlavičku Neuer famózně vyškrábl na břevno, ale hrozili především domácí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih čtvrtfinále LM Bayern - Real

První přetažené rohové kopy směrem na Vidala jen naznačily, co mělo přijít později – přesná a tvrdá hlavička chilského záložníka, který v 35. minutě překonal Navase a poslal Bayern do vedení. Vidal mohl i zvýšit, když těsně před koncem poločasu dostal možnost zahrávat pokutový kop. Penalta se přitom spíše neměla pískat, Carvajal nešťastně trefil míč ramenem. Vidal ale jakékoliv větší diskuse umlčel, protože svou ránu poslal daleko nad bránu.

A jeho neúspěšný pokus se ukázal jako klíčový – opařený odešel do kabiny, opařený z ní i vyšel, stejně jako jeho spoluhráči. Bayern vůbec nezachytil začátek druhé půle a srovnat se podařilo Realu, když střílený centr Carvajala skvěle usměrnil do brány Ronaldo.

Lize mistrů se věnuje i nový díl Fotbal fokus podcastu (od 31:40)

Bavořané hráli ve velice nízkém tempu, laxně rozehrávali, čehož hladoví hráči Realu využili zcela dokonale. Hned několik průniků musel výborně zastavovat Martínez, až jednou nebyl ve svém timingu přesný a skluzem nevybíravě složil Ronalda a obdržel druhou žlutou kartu.

Bayern se sice chvilkově vzchopil, ale s příchodem Marca Asensia na hřiště už Real svého soupeře totálně zamkl na vlastní polovině. Talentovaný španělský záložník také poslal klíčovou asistenci na vítěznou branku Cristiana Ronalda v zápase. A pro Bayern mohlo být ještě daleko hůř, nebýt fantastického Neuera, který zastavil pokusy Balea či Ronalda. I díky němu nakonec Mnichované prohráli jen 1:2.

"V prvním poločase jsme měli utkání zcela pod kontrolou, ale nedokázali jsme využívat volných prostorů. Gólem na 1:1 se Real vrátil do hry a červená karta zápas zlomila," zhodnotil zápas poměrně přesně kapitán a obránce Bayernu Philipp Lahm.

Bayern Mnichov - Real Madrid 1:2 (1:0)

Branky: 35. Vidal - 47. a 77. Ronaldo. Rozhodčí: Rizzoli - Di Fiore, Meli (všichni It.). ŽK: Alonso, Martínez, Vidal - Kroos, Carvajal. ČK: 61. Martínez. Diváci: 70 000.

Bayern: Neuer - Lahm, Martínez, Boateng, Alaba - Alonso (64. Bernat), Vidal - Robben, Thiago, Ribéry (66. Douglas Costa) - Müller (81. Coman). Trenér: Ancelotti.
Real: Navas - Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo - Modrič (90.+1 Kovačič), Casemiro, Kroos - Bale (58. Asensio), Benzema (83. James Rodríguez), Ronaldo. Trenér: Zidane.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články