Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Ronaldo se vrací do Madridu - Juventus čeká v osmifinále Atlético

Bilanci v Lize mistrů mají hodně podobnou. Za posledních pět let hráli fotbalisté Atlética Madrid a Juventusu Turín dvakrát finále. Třetí šanci bude mít jen jeden z nich. V osmifinále totiž hrají spolu. Ve druhém dnešním zápase hostí Schalke také od 21 hodin Manchester City.

Cristiano Ronaldo
zdroj: REUTERS autor: Massimo Pinca

Juventus dominuje italské lize, ale na trofej z Ligy mistrů čeká od roku 1996. Teď má ale nabito. I kvůli tomu také před sezonou přivedl z Realu Madrid slavného kanonýra Cristiana Ronalda. V cestě mu ale stojí ještě čtyři soupeři a hned ten první rozhodně nebude snadný.   

Atlético totiž hraje v pohárech výborně a letos má zvýšenou motivaci zahrát si po třech letech o slavnou trofej, protože finále se bude hrát na jeho stadionu Wanda Metropolitano.     "Příchod Cristiana nám vítězství v Lize mistrů nezaručí. Musíme si to odpracovat jako tým. Máme cíl, ale bylo by bláznivé tvrdit, že jsme favorit na titul. Musíme hrát dobře a k tomu ještě mít štěstí," řekl trenér Juventusu Massimiliano Allegri.    

Atlético naposledy neuspělo v osmifinále Ligy mistrů v roce 2009. Od té doby zvládlo v soutěži čtyři osmifinále a další tři v Evropské lize. Doma pak v 39 zápasech Ligy mistrů prohrálo jen třikrát a inkasovalo pouhých 20 branek. Juventus zase v normální hrací době neprohrál posledních 10 osmifinálových zápasů.

"Bude to zajímavý souboj, protože Atlético hraje víc italský než španělský fotbal. Klíčové bude zastavit jejich zálohu," uvažoval nahlas Giorgio Chiellini, stoper Juventusu.    

To další z favoritů Manchester City zatím nedokázal v Lize mistrů naplno využít svůj potenciál. Pošesté za sebou si zahraje osmifinále, ale do čtvrtfinále z něj prošel jen dvakrát. Tentokrát má ale šanci o to větší, že Schalke nemá zrovna velkou formu a v Bundeslize je až čtrnácté.    

Německý celek zatím zvládl osmifinále LM jen dvakrát, v letech 2008 a 2011, kdy došel až do semifinále. Poslední tři osmifinále ale Schalke prohrálo.    

Manchester bude spoléhat na střeleckou formu argentinské hvězdy Sergia Agüera, který v posledních šesti zápasech dal devět branek.    

"Pokud se chceme zařadit mezi nejlepší týmy světa, tak musíme Ligu mistrů vyhrát. Musíme udělat vše pro to, abychom se dostali do finále," řekl záložník City Ilkay Gündogan.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články