Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Ronaldo rozhodl infarktové drama, heroický výkon Juventusu k postupu nestačil

Pokutový kop v osmé minutě nastaveného času určil postupujícího ze souboje Real Madrid - Juventus Turín. Italský šampion sice na domácím stadionu prohrál před týdnem 0:3, ale náskok obhájců titulu dokázal smazat. Kýžené vstupenky mezi elitní kvarteto se přesto nedočkal. Po faulu Benatii na Vazquéze totiž proměnil Cristiano Ronaldo penaltu a poslal "Bílý balet" do osmého semifinále v řadě. O cenné trofeji může i nadále snít také Bayern Mnichov, kterému stačila bezbranková remíza se Sevillou. 

Ronaldova penalta rozhodla o postupu Realu
zdroj: Reuters autor: Paul Hanna

Juventus začal v další repríze loňského finále výborně a už ve druhé minutě otevřel skóre zásluhou Mandžukiče. Nejlepší hráč utkání Costa oslovil Khediru, ten našel v pokutovém území chorvatského kanonýra, jenž hlavou potrestal zaváhání madridské obrany – 0:1.

Domácí si brzy vypracovali slibné šance, ale Buffona nepřekonali Bale ani nejlepší střelec milionářské soutěže Ronaldo. Iscova branka následně neplatila kvůli těsnému ofsajdu.

"Stará dáma" postupně převzala otěže, ve 37. minutě navíc udeřila podruhé. Mandžukič si tentokrát naskočil na centr Lichtsteinera a opět překonal Navase - 0:2. Těsně před odchodem do kabin mohl Real uklidnit Varane, ale hlavičku poslal jen do břevna.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid - Juventus Turín

Trenér Zidane zareagoval na nepříznivý stav dvojitým střídáním o poločase. Asensio nahradil Balea a Vázquéz zaujal místo Casemira. Z úvodního náporu nicméně jeho svěřenci vytěžili jen střelu Ronalda, kterou bezpečně chytil Buffon.

Na druhé straně zneškodnil nebezpečný pokus Higuaína kostarický gólman Navas, jenže v 61. minutě neudržel centr Douglase Costy a pohotový Matuidi trestal - 0:3.

V závěru si obhájci trofeje vypracovali několik šancí. Iscovu tečovanou ránu vytěsnil Buffon, nad břevno střílel Varane z otočky i Ronaldo hlavou.

Když už se zdálo, že o postupu do semifinále rozhodne prodloužení, fauloval Benatia v pokutovém území Vazquéze. Anglický rozhodčí Oliver nařídil penaltu a velezkušeného Buffona vyloučil za protesty. Jeho náhradník Szczesny poté nedokázal Ronaldovu suverénní penaltu zastavit. Hvězdný Portugalec se stal opět hrdinou a skóroval i v desátém zápase tohoto ročníku Ligy mistrů.

"Jsem spokojený. V součtu 180 minut jsme si zasloužili postoupit. Měli jsme spoustu šancí, ale nic nám tam nespadlo, takže jsme museli trpět," řekl trenér Realu Zinédine Zidane.

Odvetné utkání čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů:

Real Madrid - Juventus Turín 1:3 (0:2)

Branky: 90.+ 8 Ronaldo z pen. - 2. a 37. Mandžukič, 61. Matuidi. Rozhodčí: Oliver - Burt, Bennett (všichni Angl.). ŽK: Carvajal, Marcelo, Ronaldo - Pjanič, Mandžukič, Lichtsteiner, Alex Sandro, D. Costa, Benatia. ČK: 90.+ 3 Buffon (Juventus). První zápas: 3:0, postoupil Real. Diváci: 75 796.

Real Madrid: K. Navas - Carvajal, Varane, Vallejo, Marcelo - Kroos, Casemiro (46. L. Vázquez), Modrič (75. Kovačič), Isco - Ronaldo, Bale (46. Asensio). Trenér: Zidane.

Juventus: Buffon - De Sciglio (17. Lichtsteiner), Benatia, Chiellini, Alex Sandro - Khedira, Pjanič, Matuidi - D. Costa, Higuaín (90.+6 Szczesny), Mandžukič. Trenér: Allegri.

Bayern, který v sobotu s předstihem oslavil německý titul, poprvé zahrozil ve čtvrté minutě, kdy James Rodríguez minul z přímého kopu branku. V závěru prvního poločasu stupňoval tlak, ale Hummels o kousek přestřelil a Ribéryho vychytal gólman Soria.

Pět minut po změně stran zamířil kanonýr Lewandowski do boční sítě, na druhé straně hlavičkoval hostující Correa do břevna. Andaluský tým už v závěru nedokázal bavorskému favoritovi zkomplikovat cestu za postupem a rozloučil se s LM remízou 0:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern Mnichov - Sevilla

"Sevilla je dobrý tým a dokázala to. My jsme si ovšem vytvořili dost šancí a měli jsme dát minimálně jeden gól. V Lize mistrů musíte vždycky podat špičkový výkon a je jasné, že se musíme zlepšit," prohlásil záložník domácích Arjen Robben.

Mezi elitním kvartetem milionářské soutěže je proto Bayern Mnichov, Real Madrid, Liverpool a AS Řím. Los se uskuteční v pátek v Nyonu.

Odvetné utkání čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů:

Bayern Mnichov - Sevilla FC 0:0

Rozhodčí: Collum - McGeachie, Connor (všichni Skot.). ŽK: Wagner - Mercado, N'Zonzi, Banega. ČK: 90.+2 Correa (Sevilla). První zápas: 2:1, postoupil Bayern. Diváci: 70.000.

Bayern: Ulreich - Kimmich, Boateng, Hummels, Rafinha (86. Süle) - J. Martínez - Robben, Müller, James Rodríguez, Ribéry (70. Thiago) - Lewandowski. Trenér: Heynckes.

Sevilla: Soria - J. Navas, Mercado, Lenglet, Escudero - Banega, N'Zonzi - Correa, F. Vázquez (81. Nolito), Sarabia (70. Sandro) - Ben Yedder (65. Muriel). Trenér: Montella.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy