Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Ronaldo hattrickem překonal Henryho, Guardiola chválil Lahma

Istanbul - Cristiano Ronaldo díky úternímu hattricku do sítě Galatasaraye poskočil v historické tabulce střelců Ligy mistrů. Portugalský útočník Realu Madrid zaznamenal v elitní soutěži 53 branek a na čtvrtém místě se mezi kanonýry osamostatnil od Francouze Thierryho Henryho. Pro "Bílý balet" byla výhra 6:1 nejvyšším venkovním triumfem v Champions League. Dobře si vedl i Bayern Mnichov, který smetl CSKA Moskva 3:0. Zásluhu na tom měl i obránce Philipp Lahm.

Ronaldo se přibližuje bilanci bývalého nizozemského střelce Ruuda van Nistelrooije, který dal v LM 56 branek. O tři góly více má argentinská superstar Lionel Messi z Barcelony. První je se 71 zásahy někdejší kanonýr Realu Raúl.

Osmadvacetiletý kapitán portugalské reprezentace, který v Madridu prodloužil smlouvu do roku 2018, odstartoval své představení až ve druhém poločase. Mezi 63. a 66. minutou se prosadil dvakrát, hattrick pak dokonal povedenou individuální akcí v nastaveném čase. Ještě předtím připravil pátý gól pro Karima Benzemu.

Cristiano Ronaldo: "Nová sezona Ligy mistrů pro nás snad ani nemohla začít lépe. Dát šest branek je opravdu výborné, hodně nám to zvedne sebevědomí."

Bývalý hráč Sportingu Lisabon a Manchesteru United vylepšil i úctyhodnou střeleckou bilanci v Realu, kde od roku 2009 zaznamenal 206 soutěžních branek ve 204 utkáních. Přestože dal za Real už 21. hattrick, v LM vstřelil tři góly teprve podruhé. Poprvé se mu to povedlo v minulém ročníku na hřišti Ajaxu Amsterodam.

Klíčového muže madridského mužstva pochválil i trenér Carlo Ancelotti. "Když mají Benzema s Ronaldem svůj den, tak potom je to už velmi lehké, ačkoliv vyhrát na stadionu Galatasaraye jednoduché není," uvedl italský kouč, jenž v létě na lavičce nahradil Portugalce Josého Mourinha. Jedním z Ancelottiho hlavních úkolů je vyhrát s Realem jubilejní desátý triumf v Lize mistrů, ke kterému v Istanbulu výborně nakročil.

Spokojen mohl být i trenér Bayernu Mnichov Josep Guardiola, jehož celek porazil CSKA Moskva doma jasně 3:0. Španělský kouč obhájce trofeje a soupeře Plzně ve skupině D také pochválil kapitána a obránce Philippa Lahma za výkon v záloze. "Hlavně naše hra v úvodním poločase byla dobrá. První zápas po celkovém triumfu v Lize mistrů nikdy není lehký, přestože si všichni myslí opak."

Podle trenéra CSKA Leonida Sluckého byl mezi soupeři značný rozdíl, situaci jeho týmu navíc ještě výrazně zkomplikovala vedoucí branka Davida Alaby už ze čtvrté minuty. "Bayern byl silnější a jeho převaha byla jasně vidět. Pokud bychom nedostali gól tak brzy, pravděpodobně bychom se pokusili ze zápasu ještě něco vytěžit a po přestávce šli za šancemi. Naše vyhlídky nebyly nijak dobré už před výkopem, ale ta branka naši situaci ještě ztížila," konstatoval Sluckij.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články