Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Reklama na fotbal v Parku Princů? PSG bude odvracet hrozbu vyřazení s Liverpoolem

Šlágr 5. kola skupinové fáze Ligy mistrů se odehraje ve francouzské metropoli. Domácí Paris Saint-Germain nastoupí proti Liverpoolu s vědomím, že porážka by velmi pravděpodobně znamenala konec postupových nadějí. "Reds" si naopak mohou v případě úspěchu s předstihem zajistit vstupenku v osmifinále – stejně jako Dortmund, Atlético Madrid, Inter Milán, Neapol, Porto a Schalke. Textovou on-line reportáž z utkání PSG–Liverpool sledujte od 21:00 na webu ctsport.cz.

Andrew Robertson z Liverpoolu (vlevo) v souboji s Kylianem Mbappém z PSG
zdroj: Reuters autor: PHIL NOBLE

V nabité skupině C jsou ve hře o postup reálně všechna čtyři mužstva. Nejlepší výchozí pozici mají Liverpool s Neapolí, ale bez šance není ani poslední Crvena zvezda Bělehrad a třetí Paris St. Germain. Pokud však PSG doma prohraje a Neapol nezaváhá s Crvenou zvezdou, přijde bohatý klub o šanci na osmifinále už kolo před koncem.

"Je to důležitý zápas, ale pro postup není rozhodující. Musíme si dát pozor, protože Crvena zvezda je neprávem podceňovaná. Přitom poslední výhru nad Liverpoolem si naprosto zasloužila," prohlásil kouč Neapole Carlo Ancelotti.

Pokud by se nerozhodlo o postupujících dnes, čekal by Neapol v posledním kole atraktivní duel o místo v osmifinále s Liverpoolem. "Myslím si, že něco takového by fanoušci v Lize mistrů chtěli vídat častěji," řekl kouč anglického celku Jürgen Klopp. "Většinou je to ale tak, že se kouknete na skupinu a řeknete si: OK, první dva jsou jasní, teď už zbývá jen to, kdo půjde do Evropské ligy," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liverpool - PSG

Ve skupině A stačí Dortmundu k zajištění postupu remíza, ale pokud by německý tým nad Bruggami vyhrál a Atlético Madrid současně prohrálo s Monakem, měla by Borussia jistotu prvního místa. Španělský velkoklub posune do play-off vítězství, nebo ztráta Brugg, které ve hře o osmifinále udrží pouze senzační skalp favorizovaného BVB.

"Moc dobře si pamatujeme náš duel v Belgii, takže musíme podat opravdu velmi dobrý výkon," připomněl trenér Dortmundu Lucien Favre hubenou výhru 1:0.

Před zápasy pátého kola měla jako jediná jistotu osmifinále Barcelona. Tu může ve skupině B ve středu doplnit Inter Milán v případě vítězství nad Tottenhamem, jenž pro udržení naděje potřebuje zvítězit. Soupeř katalánského celku PSV Eindhoven už hraje pouze o třetí místo znamenající přesun do Evropské ligy.

Blízko k postupu má také vedoucí tým skupiny D Porto, kterému stačí uhrát bod v duelu s druhým Schalke. Německý klub posune do osmifinále skalp soupeře, nebo ztráta Galtasaraye v utkání s Lokomotivem Moskva.

Středeční program 5. kola skupinové fáze LM:

18:55 Atlético Madrid - Monako, Lokomotiv Moskva - Galatasaray.

21:00 Dortmund - Bruggy, Porto - Schalke, Neapol - CZ Bělehrad, PSG - Liverpool (on-line reportáž ctsport.cz), PSV - Barcelona, Tottenham - Inter Milán.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články