Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

"Red Devils" se vezou na vítězné vlně, stvrdí na Old Trafford postup do čtvrtfinále?

Po remíze 0:0 na sevillském stadionu v úvodním duelu osmifinále Ligy mistrů se Manchester United vzepjal k vynikajícím výkonům. Doma porazil Chelsea i Liverpool, na půdě Crystal Palace předvedl fenomenální obrat, a je proto v ideálním rozpoložení. Soupeř z Andalusie naopak o víkendu nezvládl klíčový zápas o čtvrté místo v La Lize s Valencií. Ve druhém úterním střetnutí přijede Šachtar Doněck hájit do věčného města náskok 2:1 proti AS Řím. Přímý přenos utkání Manchester United - Sevilla sledujte od 20:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Sevilla - Manchester United
zdroj: ZUMA autor: Daniel Gonzalez Acuna

Manchester United - Sevilla

Ve Španělsku dominovali domácí a jen exkluzivní zákroky hostujícího brankáře Davida de Gey je připravily o lepší pozici před odvetou. Zejména hlavička Luise Muriela z bezprostřední blízkosti snesla měřítko stoprocentní šance. Gólem však neskončila a v mírné výhodě je tudíž favorizovaný anglický tým.

Od té doby navíc Sevilla dvakrát selhala před vlastními příznivci a na pozice zaručující vstupenku do příštího ročníku LM ztrácí z pátého místa tabulky už 11 bodů. Fotbalisté Manchesteru United naopak zvítězili třikrát v řadě, v prestižních bitvách udolali Chelsea i Liverpool 2:1 a vstupenka do milionářské soutěže jim pravděpodobně neunikne.       

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání FC Sevilla - Manchester United

Proti mužstvům z La Ligy sice vyhráli pouze dva z posledních dvanácti duelů, ale doma jsou v letošní sezoně velmi úspěšní - z dvaceti klání slavili sedmnáctkrát. "Čeká nás hodně těžký zápas. O síle soupeře svědčí také fakt, že v základní skupině neprohrál s Liverpoolem doma i venku," upozornil trenér José Mourinho. 

I proto "Sevillistas", kteří usilují o první postup do čtvrtfinále v historii klubu, nesloží zbraně ani na Old Trafford. "Myslím si, že jsme připraveni. Dáme do toho všechno. Už na našem stadionu jsme viděli, že s nimi můžeme hrát. Když se dostaneme do vedení, jsme velmi silní. Takže to je náš cíl," prohlásil obránce Clément Lenglet. 

AS Řím - Šachtar Doněck

Na neutrální půdě v Charkově, kde musí Šachtar vzhledem k válečnému konfliktu v Donbasu během letošní sezony nastupovat, se před třemi týdny zrodilo vítězství ukrajinského mistra 2:1. "Giallorossi" vedli po brance talentovaného Cengize Ündera, jenže domácí skóre otočili zásluhou Facunda Ferreyry s Fredem.

A na vítězné vlně se následně udrželi. S lehkostí sobě vlastní totiž opanovali tři duely tamější ligy - postupně deklasovali Zirku Kropyvnyckyj 5:0, Karpaty 3:0 i Vorsklu 3:0. Římané sice nejprve podlehli AC Milán 0:2, ale poté zaskočili favorizovanou Neapol (4:2) a o víkendu nedali sebemenší šanci FC Turín, který porazili 3:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Šachtar Doněck - AS Řím

AS věří, že misky vah nakonec dokáže převážit na svou stranu a po 10 letech si zajistí místenku mezi osmi nejlepšími celky soutěže. Třikrát v řadě ovšem znamenal úvodní dvojzápas v play-off konečnou stanici. Šachtar byl ve čtvrtfinále naposledy v roce 2011, kdy vyřadil právě rivala z italské metropole. 

"Doněck má lepší výchozí pozici, ale myslím si, že můžeme na Stadio Olimpico uhrát dobrý výsledek. Budeme potřebovat i dvanáctého hráče v hledišti. Fanoušci by mohli být klíčovou výhodou," řekl trenér Eusebio Di Francesco, jehož tým vyhrál před vlastními příznivci pouze dvě z posledních sedmi utkání. V premiérový start v LM doufá český útočník Patrik Schick.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články