Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Real se Drogby nezalekl a Galatasaray porazil jasně 3:0

Madrid - Hráči Realu si v Madridu hladce poradili s Galatasarayem Istanbul a první čtvrtfinálový duel Ligy mistrů vyhráli 3:0. Potřetí za sebou tak mohou postoupit do semifinále nejslavnější klubové soutěže. Real se dokázal prosadit ještě v úvodní desetiminutovce. Přesnou přihrávku ze středu pole od Özila využil Ronaldo a obloučkem překonal gólmana Galatasaraye. Druhý gól přidal po centru do vápna Karim Benzema. Ve druhém poločase se hlavou trefil střídající Gonzalo Higuaín.

Radost hráčů Realu po gólu Ronalda
zdroj: EPA autor: BALLESTEROS

Trenér Realu José Mourinho před utkáním nabádal hráče k větší efektivitě v zakončení a ti ho vyslyšeli. Obě úvodní šance proměnili v gól. V 9. minutě si na přihrávku Mesuta Özila naběhl za obranu Cristiano Ronaldo a pohotovým lobem otevřel skóre.

Portugalský útočník se devátým gólem v této sezoně Ligy mistrů osamostatnil v čele tabulky střelců. A také v druhé brance měl Ronaldo prsty. Po půlhodině hry svým náběhem do vápna rozhodil obranu Galatasaraye, centr Michaela Essiena propadl až ke Karimu Benzemovi a francouzský útočník po skvělém zpracování zvýšil vedení domácích.

Real pak mohl hrát v klidu a hlídat si náskok do odvety. Šance Galatasaraye ještě mohl zvýšit Emmanuel Eboué, ale po narážečce s Didierem Drogbou trefil jen brankáře Diega Lópeze. Místo toho Real přidal třetí gól, když se Gonzalo Higuaín prosadil hlavou. V Lize mistrů se Argentinec trefil po více než roce a deseti zápasech, což náležitě oslavil.

"Je to pro nás hodně dobrý výsledek. Splnili jsme si oba cíle, a to dát branky a žádnou nedostat. Stále nás ale dělí od postupu 90 minut a stát se může všechno, proto musíme hrát i v odvetě se stejným nasazením a přístupem jako dnes," uvedl záložník Realu Xabi Alonso. Madridský celek bude v odvetě postrádat kapitána Sergia Ramose kvůli žlutým kartám.

Real Madrid - Galatasaray Istanbul 3:0 (2:0)

Branky: 9. Ronaldo, 29. Benzema, 73. Higuaín. Rozhodčí: Moen - Haglund, Andaas (všichni Nor.). ŽK: Essien, Ramos, Modrič - Nounkeu, Melo, Yilmaz, Drogba. Diváci: 70 000.

Real: López - Essien, Varane, Ramos, Coentrao - Khedira, Xabi Alonso - Di Mária (85. Pepe), Özil (80. Modrič), Ronaldo - Benzema (65. Higuaín). Trenér: Mourinho.

Galatasaray: Muslera - Eboue, Kaya, Nounkeu, Riera (83. Amrabat) - Sneijder (46. Zan), Melo, Inan, Altintop (78. Bulut) - Yilmaz, Drogba. Trenér: Terim.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy