Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Real rozstřílel Galatasaray, United si smlsli na Leverkusenu

Praha – Čekání fotbalových fanoušků je u konce, Liga mistrů je zpět. Obhájce trofeje Bayern Mnichov pod vedení Pepa Guardioly nastoupil proti CSKA Moskva a ruský celek porazil 3:0. V Istanbulu si zastřílel Real Madrid, královský klub rozdrtil Galatasaray 6:1 a třemi góly k tomu přispěl hvězdný Cristiano Ronaldo. Z favoritů nenaplnil očekávání pouze Juventus, který remizoval v Kodani 1:1.

Manchester United - Bayer Leverkusen
zdroj: ČTK/AP autor: Jon Super

Bayern si s CSKA doslova pohrával a už ve čtvrté minutě jej nejrychlejší brankou letošního ročníku uklidnil bek Alaba. Ještě do poločasu se trefil útočník Mandžukič a po poločase skóre uzavřel Robben, který připravil asistencí i druhou branku. Svěřenci kouče Pepa Guardioly, který si odbyl premiéru na lavičce Bayernu v Lize mistrů, měli jasnou převahu a po třech zápasech se dočkali výhry nad ruským sokem. Naposledy se radovali v roce 2006 nad Spartakem, moskevským rivalem CSKA.

Impozantním způsobem vkročil do nového ročníku Real Madrid. Jeho nový kouč Carlo Ancelotti se do historie zapsal už před zápasem, protože jako první muž v historii v Lize mistrů vedl šestý tým. A jeho svěřenci mu udělali radost i drtivou výhrou. "Merenguitos" nerozhodilo ani to, že po 15 minutách přišel o brankáře Ikera Casillase, jehož nahradil Diego López, který dosud startoval ve všech ligových zápasech této sezony.

Ancelotti si dovolil luxus, když na lavičce nechal odpočívat nejdražší posilu historie Garetha Balea, který naskočil do hry až po změně stran. Hlavní postavou byl znovu fenomenální Portugalec Ronaldo: v nastaveném čase zkompletoval druhý hattrick v Lize mistrů v kariéře a zároveň vstřelil 27. gól v soutěži na soupeřově hřišti, čímž o gól překonal barcelonského rivala Lionela Messiho. Ronaldo v Realu nasázel ve 204 zápasech už 206 branek.

Juventus slavil jubileum, ale nedařilo se

V druhém utkání skupiny B uhrál Juventus Turín remízu 1:1 na hřišti dánských šampionů z FC Kodaň. Juventus odehrál 400. pohárový zápas a zařadil se po bok dalších gigantů Barcelony, Bayernu a Realu.

Jubileum slavil také kanonýr Manchesteru United Wayne Rooney. Proti Leverkusenu se trefil dvakrát a dočkal se 200. branky v dresu "rudých ďáblů". To se před ním povedlo jen třem hráčům. V druhém utkání skupiny A zvítězil Šachtar Doněck 2:0 v San Sebastianu. Obě branky zařídil brazilský forvard Alex Teixeira a 66 minut na hřišti v dresu vítězů strávil i český záložník Tomáš Hübschman, který o nedávné zápasy národního týmu proti Arménii a Itálii přišel kvůli zánětu rohovky.

Benfica Lisabon ve skupině C rozhodla o vítězství nad Anderlechtem dvěma brankami už po půlhodině hry, bohatý Paris St. Germain vyhrál vysoko 4:1 na hřišti Olympiakosu Pireus. Dvěma brankami se blýskl obránce Thiago Motta, naopak hvězdný útočník Zlatan Ibrahimovič v závěru nedal penaltu. Pařížané si však snadno vylepšili bilanci proti řeckým soupeřům na sedm výher a jednu remízu. 

1. kolo základní části fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A:

Manchester United - Bayer Leverkusen 4:2 (1:0)
Branky: 22. a 70. Rooney, 59. Van Persie, 79. Valencia - 54. Rolfes, 88. Toprak. Rozhodčí: Skomina (Chorv.).

San Sebastian - Šachtar Doněck 0:2 (0:0)
Branky: 65. a 87. Alex Teixeira. Rozhodčí: Hategan (Rum.).

Skupina B:

Galatasaray Istanbul - Real Madrid 1:6 (0:1)
Branky: 84. Umut Bulut - 63., 66. a 90.+1 Ronaldo, 54. a 89. Benzema, 33. Isco. Rozhodčí: Clattenburg (Angl.).

FC Kodaň - Juventus Turín 1:1 (1:0)
Branky: 14. Jörgensen - 54. Quagliarella. Rozhodčí: Bebek (Chorv.).

Skupina C:

Benfica Lisabon - Anderlecht Brusel 2:0 (2:0)
Branky: 4. Djuričič, 30. Luisao. Rozhodčí: Gräfe (Něm.).

Olympiakos Pireus - Paris St. Germain 1:4 (1:1)
Branky: 25. Weiss - 68. a 73. Thiago Motta, 19. Cavani, 86. Marquinhos. Rozhodčí: Brych (Něm.).

Skupina D:

Bayern Mnichov - CSKA Moskva 3:0 (2:0)
Branky: 4. Alaba, 41. Mandžukič, 68. Robben. Rozhodčí: Rocchi (It.).

Viktoria Plzeň - Manchester City 0:3 (0:0)
Branky: 48. Džeko, 53. Touré, 58. Agüero. Rozhodčí: Tagliavento - Tonolini, Manganelli (všichni It.). ŽK: Limberský - Kolarov, Fernandinho. Diváci: 11.281. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články