Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Real remizoval s Dortmundem, City je na pokraji vyřazení

Praha - Důležité čtvrté kolo skupin Ligy mistrů přineslo velice pozoruhodné výsledky. Real dvakrát prohrával s Borussií, nakonec Özil srovnal až v 89. minutě. Manchester City je jednou nohou vyřazen ze skupiny poté, co jen remizoval s Ajaxem 2:2. AC Milán dlouho prohrával s Malagou, nakonec ale v 73. minutě srovnal Pato. Remízou pak skončil i zápas Schalke s Arsenalem, v němž Gunners vedli již 2:0, nedokázali však své vedení udržet.

Zklamaný Agüero
zdroj: Getty Images autor: Alex Livesey

Skupina smrti, v níž figurují Real, Dortmund, City a Ajax, se vyvíjí poměrně překvapivě. Semifinalista loňského ročníku Ligy mistrů Real měl dlouho nakročeno k porážce, jeho německý soupeř totiž dvakrát vedl po gólu Reuse a výborné trefě Maria Götzeho. Španělský mistr se však nakonec dokázal dotáhnout díky hlavičce Pepého a brance Özila v samém závěru.

Real se o postup ze skupiny D nakonec příliš strachovat nemusí, má na svém kontě sedm bodů a je o jediný bod za vedoucím Dortmundem. Totéž se však nedá říct o Manchesteru City. Anglický mistr musel bezpodmínečně vyhrát, aby si udržel reálnou šanci na postup a měl k tomu ideálního soupeře - papírově nejslabší Ajax.

Nizozemský šampion však již po 17 minutách vedl nad City po brankách Siema de Jonga 2:0. Ještě do poločasu stačil snížit Yaya Touré, v 73. minutě pak srovnal Sergio Agüero. Jenže vítězný gól pro City nepřišel, navíc v nastavení ještě zoufale usiloval o penaltu Mario Balotelli, rozhodčí však pokutový kop anglickému mistru neodpískal. Manchester City je tak s pouhými dvěma body poslední a čekají jej ještě dva těžké zápasy s Realem a Dortmundem.

Další tým z Premier League Arsenal neudržel na hřišti Schalke dvoubrankový náskok a remizoval 2:2. Německému týmu tak neoplatil domácí porážku 0:2 a ve skupině B na něj z druhého místa dál ztrácí jeden bod. Hostům bez zraněného reprezentačního kapitána Tomáše Rosického zajistili dvoubrankové vedení už v úvodní půlhodině Walcott a Giroud, v nastavení první půle ale snížil Huntelaar a v 67. minutě vyrovnal Farfán. 

Liga mistrů již zná první účastníky osmifinále - jsou jimi Porto a Malaga. Portugalský celek uhrál ve skupině A bezbrankový výsledek na hřišti Dynama Kyjev, španělský nováček elitní soutěže v Miláně s AC remizoval ve skupině C 1:1. Italský gigant tak není v jednoduché pozici - je s pěti body na druhém místě, avšak dotírá se na něj Anderlecht, který porazil Zenit Petrohrad 1:0, ruský hvězdný celek pak má na svém kontě 3 body.

Hned čtyřmi gólovými přihrávkami se blýskl kanonýr Ibrahimovic, který Paris St. Germain pomohl k jasné domácí výhře 4:0 nad Dinamem Záhřeb. Asistence švédského útočníka využili postupně Alex, Matuidi, Ménez a Hoarau. Francouzský klub má blízko k účasti v osmifinále, Chorvaté prohráli i čtvrtý duel ve skupině a mají skóre 0:10.

Výsledky úterního programu 4. kola základních skupin LM:

Skupina A:
Dynamo Kyjev - FC Porto 0:0
Rozhodčí: Undiano Mallenco (Šp.). Diváci: 56.000. Paris St. Germain - Dinamo Záhřeb 4:0 (1:0) Branky: 16. Alex, 61. Matuidi, 65. Ménez, 80. Hoarau. Rozhodčí: Gil (Pol.). Diváci: 42 000.

Skupina B:
Schalke 04 - Arsenal 2:2 (1:2)
Branky: 45.+2 Huntelaar, 67. Farfán - 18. Walcott, 26. Giroud. Rozhodčí: Rizzoli (It.). Diváci: 54.142. Olympiakos Pireus - Montpellier 3:1 (1:0) Branky: 4. Machado, 80. Greco, 82. Mitroglu - 66. Belhanda z pen. Rozhodčí: Strahonja (Chor.). Diváci: 30 000.

Skupina C:
Anderlecht Brusel - Petrohrad 1:0 (1:0)
Branka: 17. Mbokani. Rozhodčí: Gautier (Fr.). Diváci: 21.000. AC Milán - Málaga 1:1 (0:1) Branky: 73. Pato - 40. Eliseu. Rozhodčí: Webb (Angl.). Diváci: 30 891.

Skupina D:
Real Madrid - Borussia Dortmund 2:2 (1:2) Branky: 34. Pepe, 89. Özil - 28. Reus, 45. vlastní Arbeloa. Rozhodčí: Cakir (Tur.). Diváci: 65.000. Manchester City - Ajax Amsterodam 2:2 (1:2) Branky: 22. Y. Touré, 74. Agüero - 10. a 17. De Jong. Rozhodčí: Rasmussen (Dán.). Diváci: 40 222.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články