Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Real propadl ve Wolfsburgu, City překvapili remízou 2:2 na hřišti PSG

Paříž - Historicky první střet v Lize mistrů mezi bohatými PSG a Manchesterem City vyzněl do odvety lépe pro anglický celek. Pařížané neproměnili množství šanci a po sérii hrubek v obraně na straně obou týmů uhráli doma jen remízu 2:2. Real naopak po výhře v El Clásiku nečekaně podlehl Wolfsburgu na jeho hřišti 0:2. Německý celek, který se v bundeslize trápí, tak nakročil skvěle vstříc semifinále Ligy mistrů.

Cristiano Ronaldo v utkání s Wolfsburgem
zdroj: ČTK/AP

Překvapení ve Wolfsburgu se začalo rodit v 18. minutě, kdy po faulu Casemira kopali domácí penaltu a Ricardo Rodríguez nezaváhal. Gólman Realu Keylor Navas tak inkasoval vůbec poprvé v této sezoně Ligy mistrů, a to po dlouhých 738 minutách. Chvíli nato navíc střílený centr Henriguea využil v malém vápně Maximilian Arnold a zvýšil.

Real, který o víkendu vyhrál na hřišti Barcelony, tentokráte zklamal v útoku a proti obraně německého celku se téměř neprosadil. Naopak Wolfsburg měl ještě dvě dobré šance na vyšší vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Wolfsburg - Real Madrid

V Paříži se hrálo hodně útočné utkání, ve kterém měl herně navrch domácí celek, ale trápil se v koncovce. Už v osmé minutě se do šance hnal Matuidi, kterého ve vápně srazil Mangala, jenže sudí Mažič situaci jako penaltovou neposoudil. Pískal až chvíli na to po kontaktu Sagny s Davidem Luizem a PSG získalo výhodu penalty. K té si stoupl švédský kanonýr Zlatan Ibrahimovič, toho však vychytal brankář Joe Hart. Pro něj to byla již šestá chycená penalta z posledních jedenácti pokusů.

Utkání PSG - Manchester City
zdroj: ČTK/AP

Ibrahimovič neuspěl ani ve dvou dalších šancích. Naopak Manchester udeřil z první střely na branku, když po zisku ve středu hřiště vyrazil do brejku a Kevin De Bruyne tvrdou střelou propálil domácího gólmana. Jenže hráči City pomohli soupeři vlastní obrovskou chybou. Hart rozehrál od branky nakrátko na Fernanda, který si míč špatně zpracoval a při snaze vše napravit trefil Ibrahimoviče tak nešťastně, že se od vysokého Švéda odrazil míč do prázdné branky.

Do druhé půle nastoupil již jistý francouzský mistr s velkým tlakem a po hodině hry se dostal do vedení. Hart sice ještě Cavaniho hlavičku po rohovém kopu chytil, ale na dorážku Adriena Rabiota už byl krátký. Chvíli nato trefil Ibrahimovič ještě břevno.

Pak ale tlak domácích polevil a Manchester toho využil k vyrovnání. Po chybě Auriera, který nastoupil poprvé od února, kdy byl vyřazen z kádru za urážky spoluhráčů a trenéra, nedokázala obrana PSG odvrátit centr, k míči se dostal se štěstím Fernandinho a protlačil míč do sítě. Manchester pak už udržel venkovní remízu, která mu na základě historie dává šanci na postup 80 procent.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání PSG - Manchester City

Wolfsburg - Real Madrid 2:0 (2:0)

Branky: 18. Rodríguez z pen., 25. Arnold. Rozhodčí: Rocchi - Di Liberatore, Cariolato (všichni It.). ŽK: Vieirinha, Benaglio, Arnold, Gustavo - Bale. Diváci: 26 400.

Wolfsburg: Benaglio - Vieirinha, Naldo, Dante, R. Rodríguez - Guilavogui, Gustavo - Bruno Henrique (80. Trasch), Arnold, Draxler (90.+3 Schäfer) - Schürrle (85. Kruse). Trenér: Hecking.
Real: Navas - Danilo, Ramos, Pepe, Marcelo - Modrič (64. Isco), Casemiro, Kroos (85. J. Rodríguez) - Bale, Benzema (41. Jesé), Ronaldo. Trenér: Zidane.

Paris St. Germain - Manchester City 2:2 (1:1)

Branky: 41. Ibrahimovič, 59. Rabiot - 38. De Bruyne, 72. Fernandinho. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.). ŽK: Luiz, Matuidi - Clichy, Fernando, Navas, Mangala. Diváci: 47 228.

PSG: Trapp - Aurier (77. Van der Wiel), Thiago Silva, Luiz, Maxwell - Rabiot (77. Lucas), Motta, Matuidi - Di María, Ibrahimovič, Cavani. Trenér: Blanc.
Manchester City: Hart - Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy - Navas, Fernandinho, De Bruyne (77. Delph), Fernando, Silva (88. Bony) - Agüero (90.+2 Kolarov). Trenér: Pellegrini.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články