Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Real odolal v Liverpoolu dělobuchům i Salahovi. "Projeli jsme bouří," prohlásil Zidane

Nepříjemné chvíle zažili před odvetou čtvrtfinále Ligy mistrů v Liverpoolu fotbalisté Realu Madrid, jejichž autobus se stal po cestě na stadion terčem útoku domácích fanoušků. Ti po něm házeli kamení a několik dělobuchů. "Bílý balet" se ale rozhodit nenechal a po remíze 0:0 postoupil do semifinále díky vítězství 3:1 z prvního vzájemného duelu.

Fotbalisté Realu Madrid se radují z postupu v Lize mistrů
zdroj: imago sportfotodienst autor: Darren Staples

Anglický klub se za předzápasový incident omluvil. "Jednoznačně odsuzujeme chování, které vedlo k poškození týmového autobusu Realu Madrid před jeho příjezdem na Anfield. Je to ostudné a nepřijatelné chování několika jedinců. Omlouváme se našim hostům za jakékoli utrpení," vzkázali ve stanovisku představitelé Liverpoolu.

Podle prvotních informací měli výtržnici prorazit sklo autobusu a zranit trenéra Zinédina Zidana. To však místní policie nepotvrdila. "Sklo autobusu bylo poškozené, ale ne proražené. Žádná zranění hlášena nebyla," uvedla v prohlášení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liverpool - Real Madrid

Hosté následně předvedli koncentrovaný výkon. Domácí "reds" si sice vypracovali řadu šancí, z toho největší hned ve 3. minutě při střele Mohameda Salaha, nicméně ani jednou míč do sítě za gólmanem Thibautem Courtoisem nedopravili.

"Víte dobře, že Mo podobné situace obvykle zakončuje i se zavřenýma očima. Tentokrát ale neuspěl. Vždy potřebujete ustát klíčové momenty a my jsme postup ztratili už před týdnem v Madridu. V odvetě jsme to sice Realu ztížili, byli jsme aktivní a měli dost příležitostí, ale gól jsme nedali a vypadli," konstatoval trenér Jürgen Klopp.

Liverpoolu se tak nepodařilo oplatit soupeři tři roky starou porážku z finále Ligy mistrů a s Realem nevyhrál už pátý vzájemný zápas za sebou. Jediná cesta, jak si teď šampioni z roku 2019 mohou zajistit účast v prestižní soutěži i pro příští rok, vede přes domácí soutěž a umístění v top 4. Na tuto pozici ale zatím ztrácí sedm kol před koncem tři body.

Naopak španělský velkoklub i přes absenci obránců Sergia Ramose a Raphaëla Varaneho kvůli koronaviru postoupil ze čtvrtfinále podeváté v řadě a v semifinále narazí na Chelsea. "Projeli jsme bouří a můžeme být hrdí na to, co jsme předvedli. Postup jsme si zasloužili a budeme chtít uspět i dál," dodal kouč Zidane.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články