Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Real bude obracet šok z Wolfsburgu, City a PSG chtějí první semifinále

Praha - Jedno z nejdramatičtějších čtvrtfinále Ligy mistrů za poslední roky odstartují souboje Realu s Wolfsburgem a Manchesteru City s PSG. Nečekaní semifinalisté přitom mohou vzejít z obou dvojzápasů. Real musí odvrátit vyřazení po úvodní šokující porážce 0:2, PSG zase potřebuje vyhrát nebo vstřelit dva a více gólů za nerozhodného stavu, aby postoupil, nebo si udržel šance na účast mezi čtyřmi nejlepšími. Přímý přenos z utkání Real Madrid - Wolfsburg sledujte na ČT sport a na našem webu od 20:15.

Za uplynulých pět sezon se nestalo, že by Real Madrid chyběl v semifinále Ligy mistrů. V letošní sezoně k tomu ale výběr Zinedina Zidana má velice blízko. Přestože Los Blancos šesti výhrami v domácí lize a výhrou v El Clásiku obnovili šance na španělský titul, v Lize mistrů musejí odvracet nepříznivý stav 0:2 z Wolfsburgu.

Real na hřišti německého celku zcela propadl - vůbec se mu nedařil postupný útok a úřadující vicemistr Bundesligy jej drtil při nebezpečných protiútocích. Scénář utkání na Estádio Bernabeu přitom může být velice podobný.

"Můžeme v Madridu způsobit senzaci, nemáme co ztratit," soudí obránce Wolfsburgu Naldo. "Ale nemůžeme jenom zaparkovat autobus na devadesát minut. Musíme hrát na protiútoky tak jako v prvním zápase."

Pro Real bude velice důležité, aby neinkasoval. V opačném případě by musel vstřelit čtyři branky, což je scénář, který by nerad prožil Zinedine Zidane. "Víme, že umíme střílet branky, ale musíme být velice opatrní. Hrát dobře znamená mít rovnováhu, bránit dobře, a ne jen střílet branky," prohlásil kouč Realu. "Vzkazem pro mužstvo je trpělivost. Viděli jsme to i v La Lize. Byli jsme 13 bodů za Barcelonou, teď jsou to čtyři," připomněl Zidane.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Wolfsburg - Real Madrid

Kouč Realu ale zůstává optimistický, i kdyby jeho tým inkasoval. "Je samozřejmě pravda, že by bylo komplikací, kdyby vstřelili branku, ale to se může stát. To, co musíme udělat, je, abychom zůstali soustředění od první minuty až do samého konce," řekl Zidane.

Wolfsburg se přitom v letošní sezoně po ztrátě Kevina de Bruyneho spíše trápí. O víkendu s Mohučí jen remizoval, což jen dokládá jeho průměrnou ligovou formu. V německé nejvyšší soutěži figuruje ve středu tabulky a je už zřejmě bez šance na účast v Lize mistrů v příštím ročníku.

V Lize mistrů ale Wolfsburg předvádí výborné výkony. Ve skupině skončil první před Manchesterem United, v osmifinále si poradil s Genkem a vrcholem jeho sezony byl středeční triumf nad Realem. 

City i PSG mohou vybojovat první postup do semifinále

82 procent. Takovou šanci má podle statistik Manchester City před odvetou proti Paris Saint-Germain po úvodní remíze 2:2. Zatímco před týdnem byl favoritem na postup PSG, po prvním utkání se karty obrátily. Pařížský celek totiž doma nedokázal využít převahu a zahazoval šance, naopak Manchester ho potrestal svou produktivitou a přivezl si do odvety velmi nadějný výsledek.

"Je to dobrý výsledek, ale stále je vše otevřeno. PSG je velmi silný tým, takže jen další dobrý výkon nám bude moci přinést postup," řekl kouč Manuel Pellegrini, který se před svým letním odchodem může stát prvním trenérem v historii, který dovede City do semifinále.

Již jistý francouzský mistr sice musí v Manchesteru vyhrát, trenér Laurent Blanc však věří, že pokud se jeho tým vyvaruje chyb z prvního utkání, může se to povést. Zvláště když City doma prohrálo tři z posledních šesti soutěžních utkání.

"Bude to složité, ale určitě je to možné. Doma jsme proti nim měli výraznou převahu, ale dělali jsme chyby. To si v odvetě nesmíme dovolit. Pak budeme mít šanci," řekl Blanc. K dispozici nebude mít potrestané opory Davida Luise a Blaise Matuidiho.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání PSG - Manchester City
Zdroj
ČT sport, ČTK, espnfc.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články