Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Ramos před finále LM: Jsme v cílové rovince. Věříme, že ta památná trofej bude naše

Krásný zápas a především pořádnou show pro diváky. Přesně to očekává brazilský reprezentant Marcelo od finálového souboje Ligy mistrů mezi jeho domovským Realem Madrid a Liverpoolem. "Nakonec to ani nemusí být taktikou. Ve finále nám může pomoci cokoli, přestože se připravujete poctivě," prohlásil Marcelo a jeho spoluhráč Sergio Ramos jen dodal: "Jsme v cílové rovince. Tu památnou trofej chceme přivézt domů." Přímý přenos finále LM sledujte od 20:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Sergio Ramos
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Ina Fassbender

V Realu je Marcelo už přes jedenáct let, motivace ani touha vyhrávat trofeje mu ale nechybí. Natož před možností získat hattrick coby opětovný šampion Ligy mistrů. "Motivace vás každé ráno vytáhne z postele. Jdete hrát fotbal s cílem všechno vyhrát. A my jsme po vítězství stále velmi hladoví, i když jsme toho vyhráli dost. Ale vyhrávat chceme pořád, navíc máme nejlepšího kouče na světě," řekl třicetiletý levý bek směrem k Zinédine Zidaneovi.

Kapitán Realu Ramos jen souhlasně přikyvoval. "Můžeme tu psát historii, motivace je obrovská," řekl v útrobách kyjevského olympijského stadionu, kde bude vyvrcholení LM sledovat více než šedesát tisíc diváků. "A když se ocitnete v místě, jako je tohle, rázem ten hlad po úspěch máte," dodal někdejší hráč Sevilly.

Je nám líto, video expirovalo.
Kyjev se chystá na finále Ligy mistrů

Od střetnutí s anglickým celkem očekává velkou bitvu. Liverpool podle něj zdaleka není jen o egyptské kometě Mo Salahovi. "Víme, co má dělat. Ale já taky znám svou roli. Podívejte se, Liverpool je tuhle sezonu úžasný a nemusíme se bavit o jednom dvou hráčích, ale o týmu jako celku," pokračoval Marcelo, často lítající na trávníku i po křídle. "Bude to velmi těžký zápas, asi nejtěžší, co jsme letos hráli. Liverpool je skvělý tým," chválil skvadru německého stratéga Jürgena Kloppa.

"Budou nás chtít zničit, půjdou po nás. Proti sobě jdou zkrátka dva skvělé týmy. Ale my se budeme snažit být chytřejší. Budeme se snažit odvést co možná nejlepší výkon sezony. Doufáme, že s památnou trofejí pojedeme domů my," řekl Ramos.

Slavící Marcelo
zdroj: Reuters autor: Issei Kato

Utkání přirovnal k cílové rovince. "Byla to drsná cesta. Porazili jsme ty nejlepší. A když vyhrajeme, bude o nás vědět celý svět. Bude to jedinečný zápas," prohlásil dvaatřicetiletý obránce, který právě na kyjevském fotbalovém kolosu získal před šesti lety se španělskou reprezentací titul mistra Evropy a byl tehdy vyhlášen jedním z nejlepších hráčů turnaje, jejž pořádala Ukrajina společně s Polskem.

Mrzí ho, že si řada fanoušků Realu cestu do Kyjeva na poslední chvíli rozmyslela nebo přijet nemohla kvůli dopravním komplikacím či nestandardně vysokým cenám za ubytování. "Je to daleko. Řada lidí asi nepřijede, i když jsme rádi za jakoukoli podporu. Ale je to sem komplikovaná cesta. V Madridu budou obrazovky, lidé budou fandit u nich," řekl Ramos.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články