Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

PSG s Messim odstartuje skupinu LM v Bruggách, do Liverpoolu přijede AC Milán

Osm středečních utkání zkompletuje první kolo skupinové fáze Ligy mistrů. Debut za Paris St. Germain v elitní soutěži by si měl v Bruggách odbýt hvězdný útočník Lionel Messi. Poražený finalista loňského ročníku Manchester City přivítá Lipsko, Inter čeká Real Madrid a další milánský tým AC si v dalším ze šlágrů zahraje v Liverpoolu.

Lionel Messi v dresu PSG
zdroj: ABACA autor: Baratoux Loic

PSG je i díky velkému letnímu posilování dle sázkových kanceláří největším favoritem na celkový triumf. "Liga mistrů je hodně nevyzpytatelná soutěž a jedna z nejatraktivnějších. Potřebujete štěstí, abyste ji vyhráli," upozornil trenér Mauricio Pochettino.

Messi, jenž do Paříže zamířil po vypršení kontraktu v Barceloně, zatím odehrál jen 24 minut ligového duelu proti Remeši. Ve středu by měl při svém jubilejním 150. startu v LM poprvé nastoupit v elitním útoku s Neymarem a Kylianem Mbappém. Ten v roce 2019 nasázel v Bruggách hattrick při vítězství 5:0.

"Nevěřil jsem, že je vůbec možné získat Messiho. Pak se všechno seběhlo tak rychle, že to ani nešlo okamžitě zpracovat. Vždy jsem ho obdivoval jako soupeře a je skvělé, že teď trénuje s námi. Doufám, že společně dokážeme naplnit touhu klubu," dodal Argentinec Pochettino.

Manchester City chce potvrdit formu z Premier League

V Manchesteru City už na květnovou finálovou porážku s Chelsea nemyslí. "Co se stalo v minulosti, je pryč. Tohle je nová soutěž. Máme štěstí, že jsme její součástí. Proti Lipsku chceme vyhrát první zápas z mnoha a potvrdit formu z Premier League," prohlásil kouč City Pep Guardiola.

Inter od roku 2011 nepostoupil do vyřazovací fáze LM. V loňské sezoně, kdy měl ve skupině také Real Madrid a Šachtar Doněck, skončil až poslední. "Minulost je minulost, včetně posledního ročníku. Teď máme skvělou možnost psát historii. Je to těžká skupina, ale chceme postoupit," má jasno trenér Simone Inzaghi. 

Mohamed Salah z Liverpoolu oslavuje gól v Premier League
zdroj: AP autor: Rui Vieira, RV

Liverpool čeká teprve třetí soutěžní duel s AC Milán, v obou předchozích se potkali až ve finále Champions League. V roce 2005 zvítězili Reds v Istanbulu po památném obratu, o dva roky později v Aténách zase uspěl italský tým.

"Mám v hlavě víc než tahle dvě finále, ale Liverpool - Milán patří ke klasickým evropským bitvám. AC dlouho nebyl v Lize mistrů, nicméně v posledním roce a půl si vede velice dobře," konstatoval kouč Liverpoolu Jürgen Klopp.

Středeční program:

18:45
Besiktas Istanbul - Dortmund
Šeriff Tiraspol - Šachtar Doněck

21:00
FC Bruggy - Paris St. Germain
Manchester City - Lipsko
Atlético Madrid - FC Porto
Liverpool - AC Milán
Sporting Lisabon - Ajax Amsterdam
Inter Milán - Real Madrid

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články