Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

PSG bude v Parku Princů dohánět manko, postoupí bez Neymara přes obhájce z Madridu?

Těžký, ale ne nereálný úkol stojí před Paris St. Germain. Fotbalisté z francouzské metropole se doma proti Realu pokusí smazat ztrátu z úvodního zápasu, který v Madridu prohráli 1:3. Postrádat však budou zraněnou hvězdu Neymara. Odveta druhého úterního duelu mezi Liverpoolem a Portem by naopak měla být víceméně formalitou, protože "Reds" si z Portugalska přivezli luxusní náskok 5:0. Přímý přenos utkání PSG - Real Madrid sledujte od 20:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Real Madrid - PSG
zdroj: REUTERS autor: Stringer

PSG sice na stadionu Santiaga Bernabeua poslal do vedení Adrien Rabiot, ale těsně před odchodem do kabin srovnal z penalty Cristiano Ronaldo. Portugalský kanonýr následně dokonal obrat a třetí gól Realu přidal Marcelo.

Další rána pro ambiciózní tým z Paříže přišla o 11 dní později. Brazilský útočník Neymar utrpěl v ligovém utkání s Marseille zlomeninu nártní kůstky v kombinaci s vymknutým kotníkem a musel na operaci. Nejdražšího fotbalistu světa čeká až tříměsíční pauza.

"Když jeden hráč chybí, otevřou se dveře pro dalšího. Proti Realu budou všichni důležití - ti v základní sestavě i náhradníci. Musíme hrát hlavou i srdcem," řekl trenér Unai Emery.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid - PSG

"V žádném případě necítíme úlevu z Neymarova zranění, naopak nás to mrzí. Hráč, který nastoupí na jeho místě, bude určitě výborný," uvedl kouč madridského velkoklubu Zinédine Zidane, jehož svěřenci usilují o osmý postup do čtvrtfinále LM v řadě.

PSG se chce mimo jiné opřít o skvělou domácí bilanci. Před vlastními příznivci vyhrál všech 19 soutěžních utkání a v posledních osmi vstřelil tři a více gólů. V loňském osmifinále deklasoval na svém hřišti Barcelonu 4:0, ale po venkovní prohře 1:6 vypadl.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté PSG budou proti Realu bez Neymara

"Věříme, že dokážeme postoupit i s ohledem na první zápas. V něm jsme byli lepší a měli i víc šancí. Tentokrát to musíme potvrdit po celých devadesát minut. Máme obrovskou motivaci vyřadit obhájce trofeje," prohlásil obránce Dani Alves.

Liverpool nedal v úvodním osmifinále Portu šanci a nakročil k prvnímu postupu do čtvrtfinále po 9 letech. Hattrickem se blýskl Sadio Mané, gól přidali i další členové ofenzivního tria Mohamed Salah a Roberto Firmino. Pro vítěze LM z roku 2004 to byla nejtvrdší domácí pohárová porážka v historii.

Kouč "Reds" Jürgen Klopp slíbil, že v domácí odvetě nebude šetřit klíčové hráče, přestože jeho tým čeká v sobotu šlágr Premier League na stadionu přímého konkurenta v boji o druhé místo Manchesteru United. "Budou chtít zabojovat a vrátit nám porážku. Pokud si někdo myslí, že Porto přijede odevzdané a nechá své hvězdy doma, tak se plete. Jsou hrdým portugalským týmem a Ligu mistrů sleduje celý svět. Ani vteřinu jsem neuvažoval o tom, abych někoho šetřil," řekl německý trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Porto - Liverpool
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články