Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Provod: Možná je to ponaučení, abychom hráli venku stejně jako doma

Slavia v domácí odvetě play-off o Ligu mistrů podala s Lille velmi statečný výkon a i přes venkovní prohru 0:2 sahala nakonec minimálně po prodloužení. Jeden z klíčových mužů Pražanů Lukáš Provod po zápase litoval nejen neproměněných šancí domácích, ale i výsledku z prvního duelu. Připustil, že slávisté by možná měli napříště přistupovat k venkovním utkáním se stejnou intenzitou a taktikou, jak tomu bylo ve středu večer v Edenu.

"Tak mrzí to extrémně, samozřejmě, přáli jsme si postup do Ligy mistrů všichni, nejenom fanoušci, ale hlavně my v kabině. A věřili jsme tomu. I když ten výsledek prvního zápasu nebyl úplně ideální a výkon taky ne, tak jsme věřili, že tady to bude úplně něco jiného, a potvrdilo se to. Bohužel nám chybělo trochu štěstí nebo trochu většího umu zakončení," smutnil večer po utkání s Lille Provod.

"Myslím si, že v průběhu celého zápasu jsme si vytvořili více šancí než za poslední čtyři zápasy dohromady. Bohužel nevím, z jakého důvodu jsme takhle velké šance neproměnili. Ale věřím tomu, že pro každého hráče to bude ponaučení a vezmeme si něco do těch dalších zápasů," doufal záložník Pražanů.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Ohlasy Lukáše Provoda po domácím zápase s Lille

Slavia šla v utkání rychle do vedení a do druhé půle vstupovala s nadějným náskokem 1:0. "Cítil jsem z kabiny v poločase, že energie je skvělá a euforie velká. Věřili jsme tomu, že je poženeme dál, že docházet síly budou spíše jim než nám, protože věřím tomu, nebo teď jsem se i bavil s hráčem Lille, ale že s tím úplně nepočítali, že budeme hrát v takovéhle intenzitě a že ani tu atmosféru a všechno tady okolo, takže bohužel," litoval Provod.

Záložník Slavie připustil, že do úvodního zápasu v Lille vstupovali s jinou strategií než o týden později v Edenu. "My jsme tam jeli s trochu, nebo samozřejmě s úplně jiným plánem, než jsme chtěli hrát tady doma, protože tady jsme věděli, že je to 2:0, že nemáme co ztratit, že prostě musíme. Musíme hrát ve velké intenzitě, musíme je presovat," líčil jeden z lídrů Pražanů.

"Šli jsme do domácího zápasu s tím, že nemáme co ztratit a prostě do toho dáme všechno a uvidíme. A potom tady za 90 minut se může stát všechno. A viděli jsme to, že jsme mohli dát pět gólů. Takže možná je to pro nás i ponaučení, abychom příště v těch zápasech venku v prvním kole hráli trochu jinak," pronesl záložník Slavie.

Vzápětí však dodal: "Ale na druhou stranu – my jsme tam celý první poločas drželi to, co jsme chtěli, chtěli jsme tam odsud přivést určitě lepší výsledek, ale říkám, možná je to ponaučení, abychom ten plán trošku pozměnili a hráli možná trošku víc venku stejně jako tady doma," zakončil Provod.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články