Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Proti Viktorii a AS Řím budou rozhodovat maličkosti, říká trenér CSKA Gončarenko

Real Madrid je jednoznačným favoritem, ale v dalších duelech je o co hrát. Kouč fotbalistů CSKA Moskva Viktor Gončarenko očekává vyrovnané souboje jak s Plzní, tak s AS Řím. Před úvodním zápasem v Doosan Areně odmítl použít označení outsider pro kohokoli a zároveň ocenil trenéra Viktorie Pavla Vrbu za jednoznačný rukopis ve stylu hry. Textovou on-line reportáž z utkání Plzeň - CSKA sledujte od 20:45 na webu ctsport.cz.

Trenér CSKA Moskva Viktor Gončarenko
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Pro každého trenéra je špatné myslet si, že je někdo nejslabší. Je jasné, že u nás ve skupině je favoritem číslo jedna Real Madrid, který vyhrál Ligu mistrů třikrát po sobě. On je nad námi. Ale zápasy proti Viktorii a AS Řím budou rozhodovat maličkosti. Slovo outsider se mezi kouči nepoužívá, fotbal je za to potrestá," řekl Gončarenko.

Proti Plzni si už zahrál v základní skupině Ligy mistrů před sedmi lety ještě jako kouč BATE Borisov. "Velmi dobře si to pamatuji. Trenér Pavel Vrba má velmi výrazný styl práce. Teď jsme šli chodbou a viděli jsme na fotkách Limberského, Petrželu, Rajtorala, Horvátha nebo Koláře...," vzpomínal běloruský stratég. 

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Plzně zahájí Ligu mistrů proti CSKA Moskva

V Plzni vidí silného soupeře i díky Vrbově jasné herní filozofii. "V jeho práci je vždycky vidět zřetelný rukopis, ten mančaft měl svůj styl a má ho i teď. To samé platilo i v Anži Machačkala, kde se snažil uplatnit to samé. Je dobré, když každý trenér vidí, co chce udělat jeho protivník," ocenil Gončarenko.

Přestože si CSKA zahraje skupinu LM pošesté za sebou a Plzeň poprvé po pěti letech, disponuje moskevský tým oproti českému mladšími a méně zkušenými fotbalisty. "Máme mladé hráče, kteří k talentu potřebují odehrát co nejvíc zápasů. Mohu však říct, že charakter máme a na každý zápas jsme velmi dobře připraveni," zakončil Gončarenko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články