Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Projde Plzeň do Ligy mistrů? V cestě stojí izraelský šampion

Tel Aviv - Fotbalisté Plzně vstupují do boje o historicky třetí postup do Ligy mistrů. Bitvu o prestiž a miliony začnou na hřišti izraelského šampiona Maccabi Tel Aviv, kde se vedle soupeře budou muset popasovat i s klimatickými podmínkami. Odveta je pak na programu příští středu. Postupující tým bude mít jistotu minimálně základní skupiny Evropské ligy a také tři miliony eur (asi 81 milionů korun), které UEFA dává poraženému z play-off o Ligu mistrů. Přímý přenos utkání CSKA Moskva - Sparta Praha můžete sledovat od 18:05 na ČT sport a na našem webu. Do jeho skončení můžete začátek zápasu Maccabi Tel Aviv - Viktoria Plzeň sledovat na webu ctsport.cz a poté i na kanálu ČT sport.

zdroj: ČT4

"Říkal jsem klukům na tréninku, ať to vedro vítají. Sice to ubírá síly, ale zase je to slušná aklimatizace. Akorát v Izraeli bude ještě větší vlhkost, asi 85 procent. Takže kombinace vlhkosti a veliké teploty. Klimaticky náročné prostředí, navíc na velmi bouřlivém stadionu," tuší komplikace trenér Miroslav Koubek.

Oba celky za sebou mají už dvě utkání v nové sezoně. Maccabi postoupilo ze 2. předkola přes Hibernians, když v prvním duelu na Maltě překvapivě prohrálo 1:2, ale doma v odvetě si postup zajistilo výhrou 5:1. To Plzeň nejprve vyhrála 2:1 v Superpoháru nad Libercem a stejným výsledkem vstoupila i do ligy proti Slavii.

"V Izraeli ale musíme být lepší, tohle by v Tel Avivu nestačilo, to by bylo málo. Čeká nás kvalitní soupeř s výborným pohybem, musíme být výkonnostně lepší než proti Slavii ve druhém poločase," prohlásil Koubek po utkání se Slavií.

Plzeň už má s izraelským fotbalem zkušenosti. Před třemi roky v Evropské lize dvakrát porazila Hapoel Tel Aviv (2:1 a 4:0). Tentokrát však čeští mistři očekávají těžšího soupeře. Jeho hlavní hvězdou je ofenzivní záložník či útočník Eran Zahavi, který se s 22 góly stal v minulém ročníku nejlepším střelcem izraelské ligy. Celkem dal v posledních dvou sezonách 28 a 29 branek. Obranu diriguje zkušený stoper Tal Ben Heim, který má za sebou angažmá v Chelsea či Manchesteru City. Na křídle je oporou jeho jmenovec, kterého si Plzeň pamatuje i z duelů s Hapoelem.

Viktoria dosud odehrála šest předkol Ligy mistrů a vždy postoupila, navíc pokaždé vyhrála venku. To by hráči přivítali i tentokrát. "Odlétáme s velkým očekáváním. Jsem zvědav na náš výkon a doufám, že přivezeme dobrý výsledek do odvety," řekl Rajtoral. "Je výhoda vědět, že se nám v předkolech daří, ale každý zápas je jiný a žádnou jistotu nám to nedává. Víme, že se máme na co těšit, protože nás čeká bouřlivé prostředí, rychlí hráči, jiné podnebí. Ale věřím, že se projeví naše kvalita," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Paclík: Náš cíl by se dal shrnout sloganem Návrat do Evropy
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články