Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Priske nezná důvod, proč se Feyenoordu nedaří. Kádr je dostatečně kvalitní, nechápe

Bývalý trenér pražské Sparty Brian Priske nezažívá zrovna dvakrát slavný přestup do nizozemského Feyenoordu. Rozpačitý vstup do sezony okořenili jeho svěřenci domácím debaklem 0:4 proti Leverkusenu v úvodním kole Ligy mistrů. Sedmatřicetiletý Dán uznal sílu německých šampionů a vyzdvihl, že v duelu potrestali jejich sebemenší chybu. Svůj nový tým však považuje za velmi kvalitní a zkušený, i proto doufá, že se brzy vše obrátí.

Priske na lavičce Feyenoordu
zdroj: Reuters autor: Yves Herman

"Není nic příjemného prohrát doma 0:4, navíc v Lize mistrů. Také jsem člověk, stejně jako pro hráče je to pro mě těžká situace," uvedl Priske.

Leverkusen, ze který nastoupil i střídající český útočník Patrik Schick, nastřílel všechny branky v úvodním dějství. Dvakrát se prosadila ofenzivní hvězda Bayeru Florian Wirtz.

"Věděli jsme, že abychom uspěli, musíme předvést dokonalý výkon. Bohužel jsme udělali v prvním poločase několik špatných rozhodnutí, která soupeř nemilosrdně potrestal. Z pěti střel v první půli dal čtyři góly, hráči Bayeru ukázali velkou kvalitu," uznal Priske.

Dánský kouč zažívá po letním přesunu ze Sparty těžký začátek angažmá. V úvodu sezony sice získal nizozemský Superpohár a ve čtvrtek utrpěl na lavičce Feyenoordu první porážku, v lize ale vyhrál jediný ze čtyř zápasů. Jeho tým poztrácel body za překvapivé remízy s Tilburgem, Spartou Rotterdam a Groningenem.

"Nemám jasné zdůvodnění, proč se nám zatím nedaří. Kádr je tu dostatečně kvalitní. Dnes jsme měli v sestavě spoustu fotbalistů, kteří mají s Ligou mistrů zkušenosti, reprezentanty zvyklé na velké zápasy. Nedaří se nám zatím poskládat dohromady všechny maličkosti, které na téhle úrovni v součtu rozhodují. Jsem ale přesvědčený o tom, že se to brzy zlepší," řekl Priske po utkání.

Po porážce s Leverkusenem hráči Feyenoordu neutvořili tradiční kolečko ze všech hráčů a členů realizačního týmu, které Priske zavedl i ve Spartě. Trenér se tak rozhodl i kvůli kritice od části fanoušků.

"Pro mě to byl vždy nástroj, jak ukázat, že jsem týmový hráč a že týmu věřím. Z nějakých důvodů, které mi nejsou zcela jasné, to tady nebylo přijato. Začalo nás to naopak rozdělovat, hráče, fanoušky, veřejnost, proto jsem se rozhodl týmové kolečko nedělat," vysvětlil bývalý kouč Midtjyllandu a Antverp.

Feyenoord čeká v dalším kole Ligy mistrů výjezd na hřiště Girony, za kterou hraje bývalý Priskeho kapitán ze Sparty Ladislav Krejčí. S Pražany se nizozemští vicemistři utkají doma 11. prosince.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články