Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Přesnost důležitější než rychlost. Video fungovalo v Lize mistrů perfektně, chválí UEFA

Premiéra na výbornou. Šéf rozhodčích Evropské fotbalové unie UEFA Roberto Rosetti si pochvaloval, že video v Lize mistrů napoprvé uspělo. Nová technologie byla v prestižní soutěži uvedena tento týden v úvodních čtyřech zápasech osmifinále a v utkání mezi Ajaxem Amsterodam a Realem Madrid zrušila původně uznaný gól domácích.

Obrazovka připravena pro hlavního rozhodčího v Lize mistrů
zdroj: ČTK/PA autor: Martin Rickett

"Jsem velmi spokojen s tím, jak byl videorozhodčí do Ligy mistrů zaveden. Technologie fungovala skvěle a rozhodcovské týmy předvedly výkony na velmi vysoké úrovni," uvedl v prohlášení na webu UEFA Rosetti.

Zřejmě nejdiskutovanější moment se odehrál ve středu v Amsterdamu. V 38. minutě utkání poprvé v historii Ligy mistrů video odvolalo původně uznaný vedoucí gól domácích. Nicolás Tagliafico hlavou dorazil míč do sítě, ale rozhodčí Damir Skomina po zhlédnutí opakovaných záběrů odhalil, že Dušan Tadič bránil v těsném ofsajdovém postavení brankáři Realu Thibautu Courtoisovi. Ajax nakonec prohrál 1:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Ajax Amsterdam - Real Madrid

Přezkoumávání situace trvalo skoro tři minuty. "Nejdůležitější je, že sudí rozhodl správně. Přesnost je důležitější než rychlost," uvedl Rosetti.

"Musíme vzít v úvahu, že šlo o velmi složitou situaci, kdy musel videorozhodčí zkontrolovat dvě možné ofsajdové situace a rozhodčí musel vzít v úvahu také zásah útočícího hráče," dodal bývalý italský sudí.

Podle Rosettiho video přezkoumávalo další dvě situace, v nichž potvrdilo verdikt sudích. V utkání AS Řím s Portem šlo o ruku hostujícího hráče mimo pokutové území a v zápase Manchesteru United s Paris St. Germain pak o ofsajd.

Více o utkáních Ligy mistrů ve Fotbal fokus podcastu:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články