Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Přesně proto tu je s námi, chválil Lukakua po vítězné trefě kouč Chelsea

Od letního příchodu mu to pálí v anglické lize a teď si otevřel střelecký účet také v Lize mistrů. Zásah Romelua Lukakua navíc znamenal výhru Chelsea 1:0 nad Petrohradem, což ocenil i kouč úřadujících šampionů Thomas Tuchel. Německý trenér výkon vytáhlého kanonýra výrazně vyzdvihl a řekl, že rozhodující trefa je přesně důvodem, proč Belgičan na Stamford Bridge dorazil.

Slavící Romelu Lukaku z Chelsea
zdroj: REUTERS autor: John Sibley

"Byla to skvělá hlavička a perfektní centr od Azpliciuety. To je přesně ten důvod, proč tu Romelu je. Rád skóruje a je naším důležitým hráčem," řekl Tuchel. "Neměl to snadné. Nevytvářeli jsme mu moc šancí, nedokázali jsme k němu míč až tak dostat. On je ale typem hráče, který neztrácí sebedůvěru. To je přesně to, proč je tu s námi a co z něj dělá útočníka světové úrovně. Není to jen o talentu, ale také o víře a umění, kdy umí vzít tlak ze svých spoluhráčů na sebe," dodal kouč.

Lukaku, který do Chelsea přišel za 97,5 milionu liber (2,9 miliardy korun) vstřelil již v novém působišti čtvrtý gól ve čtvrtém zápase. "Musíme se dál zlepšovat, ale určitě to byl z naší strany lepší výkon než o víkendu. Navíc jsem dostal skvělý centr od Cesara. Jen jsem správně načasoval výskok a umístil míč do sítě," popsal Lukaku.

Chelsea, jež v minulé sezoně vyhrála Ligu mistrů podruhé v historii, se přitom proti houževnatému ruskému celku nemohla dlouho prosadit. K větším šancím se propracovala až ve druhé půli.

"Nebylo to frustrující. Bylo to jen těžké utkání proti silnému týmu a museli jsme v něm tvrdě pracovat. Cítil jsem ale, že jsme do toho šli s plnou intenzitou. V první části se nám nedařilo vytvářet si šance a střely, to se ale ve druhé půli zlepšilo. Vítězství jsme si zasloužili," dodal Tuchel, jehož tým udržel od jeho lednového příchodu už 23. čisté konto.

Příští utkání Ligy mistrů sehraje Chelsea 29. září na hřišti Juventusu Turín.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články