Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Předkola LM pokračují. Představí se Panathinaikos a Dynamo Kyjev

Praha - Třetím předkolem dnes pokračuje nejslavnější fotbalová soutěž světa. Do Ligy mistrů vstoupí 28 týmů, mezi nimiž najdeme i českého zástupce. Šlágrem bude především úterní souboj Dynama Kyjev s Feyenoordem Rotterdam. Představí se i další velké kluby: Panathinaikos Atény, Fenerbahce Istanbul, Celtic Glasgow či Anderlecht Brusel, kde čeká na šanci český záložník Lukáš Mareček. V podobné pozici je i Radoslav Kováč v Basileji.

Marečkův Anderlecht vyzve ve středu litevský Ekranas, zatímco Basilej, osmifinalista minulého ročníku, cestuje na hřiště norského Molde. Kouč Molde Ole Gunnar Solskjaer by se rád Basileji "pomstil" za to, že švýcarský klub loni postoupil ze základní skupiny na úkor slavného Manchesteru United, kde Solskjaer jedenáct let hrál pod koučem Alexem Fergusonem. Basilej se už nyní také musí obejít bez záložníka a největší hvězdy Xherdana Shaqiriho, jehož zlákal k přestupu Bayern Mnichov.

Ve 3. předkole LM se objeví i běloruský Borisov, který se loni utkal s Plzní v základní skupině a s českými šampiony remizoval a prohrál. Borisov nyní narazí na maďarský Debrecín, přemožitele albánského Skënderbeu Korcë, který vede český kouč Stanislav Levý. Lucemburští mistři z Dudelange, kteří ze 2. předkola senzačně postoupili na úkor Salcburku, vyzvou slovinský Maribor.

Odvety jsou na programu za týden.

Program úvodních zápasů 3. předkola LM:

úterý 31. července:
19:00 Dynamo Kyjev - Feyenoord Rotterdam,
20:45 Motherwell (Skot.) - Panathinaikos Atény.

středa 1. srpna:
18:00 BATE Borisov (Běl.) - Debrecín,
18:30 Hapoel Kirjat Šmona (Izr.) - Neftči Baku,
19:00 Molde (Nor.) - FC Basilej, Šeriff Tiraspol - Dinamo Záhřeb,
19:45 AEL Limassol (Kypr) - Partizan Bělehrad,
20:00 Anderlecht Brusel - Ekranas (Lit.), FC Kodaň - Bruggy, Maribor - F91 Dudelange (Luc.),
20:45 Kluž - Liberec, Celtic Glasgow - HJK Helsinky, Fenerbahce Istanbul - FC Vaslui (Rum.), Slask Vratislav - Helsingborg (Švéd.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články