Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prahne po satisfakci v Manchesteru a sní o semifinále s Liverpoolem. Návrat nemám v plánu, řekl Coutinho

Na Old Trafford se během pětiletého působení v Liverpoolu nedočkal vítězství. Dnes pravděpodobně Philippe Coutinho nastoupí jako hráč FC Barcelona a ve svatostánku Manchesteru United se bude snažit sérii ukončit. Ideální scénář? Postup do semifinále a dvojzápas s klubem z města Beatles. "To by byl sen," přiznal Brazilec. Textovou on-line reportáž z utkání Manchester United – Barcelona sledujte od 20:45 na webu ctsport.cz.

Philippe Coutinho se snaží překonat brankáře Lyonu v osmifinále LM
zdroj: ZUMA autor: Joan Gosa

Na Pyrenejském poloostrově sice šestadvacetiletý ofenzivní záložník zatím neexceluje jako v Anglii, ale o odchodu ani v nejmenším neuvažuje. "Návrat do Liverpoolu? To nemám v plánu," odmítl rojící se spekulace o možném comebacku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Barcelona - Lyon

FCB je stále ve hře o sezonní triple. V sobotu porazila v očekávaném šlágru La Ligy Atlético Madrid 2:0 a v čele soutěže už má před "Rojiblancos" jedenáctibodový náskok. Koncem února postoupila do finále Španělského poháru, kde se střetne s Valencií, a v Champions League rozehraje čtvrtfinále s Manchesterem United.

"Toto je můj druhý rok v Barceloně. Už jsem s klubem vyhrál několik trofejí, ale chci víc a víc. Vždy jsem byl ambiciózní hráč," pokračoval Coutinho. "Chtěl jsem hrát fotbal ve Španělsku a jsem rád, že jsem zde. Navíc oblékám dres nejlepšího mužstva  co víc bych si mohl přát?"

Peklo v Manchesteru

Vzhledem k liverpoolské minulosti očekává brazilský reprezentant na Old Trafford ustavičný pískot domácích fanoušků. "Samozřejmě jsem si vědom toho, co nás s Luisem (Suárezem, pozn. autora) čeká. V Manchesteru už jsme odehráli několik zápasů a vzájemnou rivalitu jsme během působení u Reds pochopitelně zaznamenali." 

"Velmi dobře si dramatické souboje s United pamatuji, a pokud by se nám je v Lize mistrů podařilo s Barcelonou vyřadit, měl bych dvojnásobnou radost. Zároveň bych to bral jako osobní satisfakci," přidal Coutinho.  

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Paris Saint-Germain – Manchester United

Kvalitu Manchesteru nepodceňuje. "Má skvělého brankáře a celou řadu kvalitních fotbalistů v útočné fázi." 

United v osmifinále dokázali po domácí porážce 0:2 s PSG senzačně zvítězit v Paříži 3:1 a postoupit. Poté se jim ovšem přestalo dařit a ztratili tři z následujících čtyř střetnutí. "Manchester hraje velmi dobře takticky, je silný fyzicky a nic na tom nemění ani fakt, že teď pár utkání prohrál," doplnil trenér Ernesto Valverde.

Semifinále na Anfield Road?

Vítěz čtvrtfinále FCB-United se o postup do finále utká s lepším z dvojice Liverpool-Porto, což Coutinho považuje za další extra motivaci. "Byl by to sen, pokud bych si mohl zahrát opět na Anfieldu. Cloumalo by se mnou množství emocí."

"Nicméně, pokud bych měl být zcela upřímný, raději bych si zahrál proti Reds až ve finále," zakončil Coutinho.     

Ve druhém středečním duelu nastoupí Ajax Amsterdam proti Juventusu, kterému by neměl chybět uzdravený Cristiano Ronaldo. "Bude hrát. Už je zcela v pořádku," prohlásil obránce turínského klubu Joäo Cancelo.

"Juventus není jen Ronaldo. Hráči jako Chiellini, Bonucci, Mandžukič také vyhráli hodně titulů. Ale je jasné, že Cristiana přivedli, aby jim pomohl ukončit čekání na triumf v Champions League. Juventus je favorit, ale ani my nejsme bez šance," upozornil kouč Ajaxu Erik ten Hag, jehož svěřenci v osmifinále vyřadili obhájce titulu Real Madrid.

Zdroj
ČT sport, marca.com, Daily Mirror

Hlavní zprávy

Nejčtenější články