Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Postup do Ligy mistrů je další meta, které chceme dosáhnout, říká Bořil před zápasem podzimu

Slavii čeká podle Jana Bořila nejdůležitější zápas podzimu, sešívaní se utkají v odvetě závěrečného čtvrtého předkola Ligy mistrů s rumunskou Kluží. Pokud doma úspěšně navážou na úvodní výhru 1:0 ze hřiště soupeře, zahrají si hlavní fázi milionářské soutěže podruhé v klubové historii a znovu po dvanácti letech.

"Vnímáme, že tohle je největší zápas podzimu, a víme, o co hrajeme, takže motivace je strašně velká. Jsme dobře připravení na to, abychom postoupili. Záleží to jenom na nás na tom hřišti, jak se budeme prezentovat. Doma jsme silní a chceme to zúročit," řekl na tiskové konferenci osmadvacetiletý Bořil.

"Pro mě by to byla strašně veliká radost. Byl bych moc šťastný, kdybychom postoupili. Je to další meta, které chci dosáhnout nejenom já, ale i kluci a vedení. Kdyby se to podařilo, hráli bychom po dvanácti letech Ligu mistrů. Víme, o co hrajeme, a jsme na to hrozně natěšení," uvedl Bořil.

Slávisté budou chtít doma navázat na první poločas z Kluže. "Dobře jsme v něm kombinovali, byli jsme docela nebezpeční. Musíme ještě zlepšit produktivitu, dát víc gólů," prohlásil reprezentační bek.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavii čeká odveta s rumunskou Kluží o postup do Ligy mistrů

Výstrahou je pro Pražany druhá pětačtyřicetiminutovka, v níž soupeř nastřelil tyč a neproměnil penaltu. "Druhý poločas jsme neměli takový pohyb, určitě to musíme zlepšit, ztráceli jsme hodně balonů. Trošku jsme odpadli, vedli jsme 1:0 a nechtěli jsme nic zkazit. Hlavně jsme se v tréninku zaměřili na to, abychom ve druhém poločase kombinovali stejně jako první poločas v Kluži," konstatoval Bořil.

V ligovém duelu proti Bohemians 1905 nenastoupil, protože trenér Jindřich Trpišovský kromě stopera Kúdely šetřil celou základní sestavu z prvního duelu v Kluži. "Jelikož máme široký kádr, tak s ním trenér může hýbat. Pro nás je skvělé, že si všichni můžeme zahrát a zároveň si odpočinout," řekl rodák z Nymburka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články