Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pospěch gólem přiblížil Kodaň k postupu do Ligy mistrů

Praha - Český fotbalový reprezentant Zdeněk Pospěch se stal hrdinou FC Kodaň, protože gólem zajistil dánskému celku dnešní vítězství 1:0 v duelu 4. předkola Ligy mistrů s APOEL Nikósie. Prosadil se v 54. minutě a daroval svému týmu cennou výhru před odvetou, která se hraje za týden. Temešvár, za který hraje český fotbalista Lukáš Magera prohrál 0:2. Český kapitán Tomáš Rosický za Arsenal dnes kvůli zranění nenastoupil, přesto jeho tým zvítězil 2:0. Makedonský Tiraspol nezvládl zápas proti řeckému soupeři a kvůli dvěma gólům v druhé půli si tak výrazně zkomplikoval postup do dalších bojů. Sporting Lisabon nakonec vyrovnal nepříznivý výsledek, přestože část zápasu odehrál bez jednoho útočníka.

Pospěch potvrdil střeleckou formu, mezi střelce se zapsal i ve 2. kole dánské ligy. Tentokrát zastoupil brazilského kanonýra Santina, který musel již v první půli odstoupit kvůli zranění. Zdravotní problémy vůbec nepustily do hry dalšího Čecha Libora Sionka.

Temešvár podlehl Stuttgartu

Zatímco Pospěch se mohl s Kodaní radovat, smutně skončilo utkání se Stuttgartem pro Lukáše Mageru a jeho Temešvár. Český útočník odehrál za rumunský tým 69 minut, ale prohru 0:2 neodvrátil. Hosté z Německa se mohli opřít o posilu z Barcelony Bělorusa Hleba, který přidal druhý gól krátce poté, co Gebhart proměnil pokutový kop. Jan Šimák kvůli zranění Stuttgartu chyběl.

Arsenal měl převahu i bez Rosického

Velmi blízko k postupu má Arsenal, který zvládl ostrovní derby s Celtikem Glasgow a na jeho hřišti vyhrál 2:0. Londýnský celek byl aktivnější a měl téměř neustále převahu, góly mu však přinesly pouze šťastné teče. Nejprve v závěru první půle Gallas zády usměrnil Fábregasův přímý kop a po změně stran si ve skluzu dal vlastní gól kapitán Celtiku Caldwell. Arsenal, který nemohl využít zraněného Tomáše Rosického, si může dovolit v odvetě i o gól prohrát.

Tiraspol nemohl strefit branku

Přemožitel Slavie z 3. předkola Šeriff Tiraspol doma nestačil na řeckého mistra Olympiakos Pireus, který vyhrál 2:0. O vedení se jen pár sekund po návratu z kabin postaral dalekonosnou ranou Dudu. Šeriff měl poté velkou převahu a přestřílel soupeře 20:11, ale jen jediný pokus Moldavanů šel mezi tři tyče. V závěru pak navýšil vedení hostů Mitroglu.

Oslavy gólu stály Vukačeviče vyloučení

Zápas plný zvratů se hrál v Lisabonu, kde místní Sporting dokázal otočit zápas s Fiorentinou i v deseti hráčích, ale nakonec jen remizoval 2:2. Hosté dlouho vedli po gólu Vargase, než Vukčevič vyrovnal. Oslavoval ale tak vehementně, že dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Domácí i přesto dali vedoucí gól po střele Velosa, jenže deset minut před koncem neuhlídali Gilardina a italský kanonýr zajistil remízu.

Výsledky 4. předkola Ligy mistrů

FC Kodaň - APOEL Nikósie                       1:0

Celtic Glasgow - Arsenal Londýn               0:2

Šeriff Tiraspol - Olympiakos Pireus             0:2

Temešvár - Stuttgart                             0:2

Sporting Lisabon - Fiorentina                   2:2

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články