Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Poslední dny byly emotivní. Výhra je pro Oleho, řekl Carrick a vyzdvihl její důležitost

Po odvolání Oleho Gunnara Solskjaera dočasně převzal vedení nad Manchesterem United a premiéra na lavičce anglického týmu Michaelu Carrickovi vyšla. Jeho svěřenci vyhráli v Lize mistrů na půdě Villarrealu 2:0 a zajistili si postup do vyřazovací části. Dosavadní asistent triumf věnoval svému bývalému spoluhráči a předchůdci a vyzdvihl i výkony Jadona Sancha.

Radost fotbalistů Manchesteru United
zdroj: ČTK/ABACA/AA/ABACA

"Tohle vítězství je pro Oleho. Když mi vedení klubu nabídlo tuhle roli, promluvil jsem si o tom nejprve s ním a vyslechl si jeho názor. Poslední dny pro nás byly velmi emotivní," řekl Carrick.

Bývalý anglický reprezentant udělal v základní sestavě jedinou výraznější změnu, když na lavičce zůstala ofenzivní opora Fernandes a na jeho místě na podhrotu nastoupil Van de Beek. United se ale směrem dopředu dlouho trápili a několikrát je musel podržet pozorný brankář De Gea.

"Pro nás je důležitý hlavně výsledek, že hráči znovu okusili pocit vítězství. Bylo by naivní si myslet, že po posledních nevydařených zápasech to najednou půjde samo a všechno bude bezchybné," upozornil Carrick, který v dresu "rudých ďáblů" působil jako hráč 12 sezon. Jeho svěřenci ukončili třízápasové čekání na výhru.

Utkání rozhodla až 78. minuta, kdy Cristiano Ronaldo využil velké chyby v rozehrávce "Žluté ponorky" a po zisku míče přehodil bezmocného brankáře Rulliho. Hvězdný Portugalec se prosadil i v pátém utkání aktuálního ročníku soutěže a potřetí rozhodl zápas v poslední čtvrthodině.

V závěru se dočkal premiérové branky za Manchester Jadon Sancho, který přestoupil v létě z Dortmundu za 73 milionů liber (zhruba 2,1 miliardy korun). Na první trefu čekal 15 soutěžních zápasů. Na gól mu přihrál střídající Fernandes, jenž asistoval ve všech dosavadních pěti utkáních skupinové fáze.

"Když se Ronaldo dostane do šance, tak víte, že ji využije. Z Jadona mám radost, na hřišti nechal úplně všechno, i při hře bez míče. Nakonec se dočkal i gólu a završil tím perfektní večer," pochválil Carrick pro klubový web jednadvacetiletého anglického reprezentanta.

Manchester má jistou první příčku a skupinu F zakončí za dva týdny doma proti Bernu. O druhé postupové místo si to rozdají v přímém souboji Bergamo s Villarrealem, španělskému celku stačí remíza.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články