Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Pojistkou pro postup Realu a PSG bude bod, United potřebují tři

Praha - Fotbalistům Realu Madrid a Paris St. Germain stačí k prvnímu místu ve skupině Ligy mistrů jediný bod nebo zaváhání soupeřů. Postup do další fáze může slavit i Manchester United, pokud uspěje na půdě Leverkusenu. V "plzeňské" skupině D hraje Bayern Mnichov na hřišti CSKA Moskva. A v moskevském chladu si svěřenci Josepa Guardioly mohou připsat rekordní desáté vítězství v LM za sebou. Podorobnou on-line reportáž nabídne náš web z duelu Real Madrid - Galatasaray Istanbul.

Bayern si zajistil účast ve vyřazovací části už v minulém kole v Plzni (1:0), když devátou výhrou v řadě vyrovnal počin Barcelony ze sezony 2002/03. Nyní může kouč Guardiola rekord svého bývalého mužstva překonat. "Chceme uspět, velmi nás láká osamostatnění v čele historických tabulek," řekl kapitán Bayernu Philipp Lahm. "Potřebujeme minimálně bod, protože chceme vyhrát skupinu," doplnil šéf bavorského klubu Karl-Heinz Rummenigge.

Úřadujícího šampiona však trápí početná marodka, na níž jsou mimo jiné Franck Ribéry, Bastian Schweinsteiger a nově i Mario Mandžukič. Případný triumf Bayernu by také udržel šance Plzně na konečnou třetí příčku ve skupině a postup do jarních bojů v Evropské lize. Viktoria, která ve středu hraje s dalším jistým postupujícím Manchesterem City, ztrácí po čtyřech odehraných zápasech na CSKA tři body a ruský celek přivítá v prosincovém závěrečném kole.

Real v prvním měření sil deklasoval Galatasaray v Istanbulu 6:1, ale nyní mu bude na stadionu Santiaga Bernabéua chybět nejlepší střelec soutěže Cristiano Ronaldo. Autor osmi gólů v LM kvůli svalovému zranění nedohrál sobotní ligový duel v Almeríi a trenér Carlo Ancelotti ho bude šetřit. Madridští věří, že uspějí i bez své největší hvězdy.

"Vždy chce hrát, ale menší pauza by mu také mohla prospět. Nelze popřít, že je to klíčový hráč, v sobotu jsme však i bez něj hladce zvítězili (5:0). I když má tento tým mnoho dobrých fotbalistů, tak nám bude chybět," řekl brankář Realu Diego López.

Stará dáma musí porazit Kodaň

Juventus je s třemi body až na chvostu skupiny B, takže potřebuje pro zachování postupových nadějí doma porazit Kodaň. "Velmi dobře víme, že nás čeká zápas o bytí a nebytí. Jsem rád, že svůj osud máme ve svých rukou a nejsme odkázaní na nikoho jiného. Svým hráčům hodně věřím, chceme postoupit," prohlásil kouč turínského týmu Antonio Conte.

PSG v minulém zápase v Paříži překvapivě remizovalo 1:1 s bruselským Anderlechtem a oslavy postupu muselo odložit. Nyní francouzský mistr přivítá druhý tým skupiny C Olympiakos, nad kterým v Řecku vyhrál vysoko 4:1. Celku z Pirea stačí k postupu bod, pokud v druhém utkání Benfica Lisabon neporazí Anderlecht.

Kostas Mitroglou (vpravo) v dresu Olympiakosu Pireus
zdroj: ČTK/AP autor: Petros Giannakouris

Obránce Iosif Cholevas věří, že Olympiakos dokáže uspět i díky střelecké formě Konstantinose Mitroglua, jenž dal v tomto ročníku za řeckého šampiona 17 branek v 15 zápasech včetně čtyř hattricků. "Myslím, že s ním vepředu dokážeme v Paříži skórovat. Momentálně nedokáže přestat střílet góly, ale umí také podržet míč a připravovat šance," ocenil Cholevas.

Manchester United dělí jedna výhra od postupu ze skupiny A. Anglický mistr se představí na hřišti Leverkusenu a pokusí se navázat na domácí výhru 4:2. "Chceme dokončit s předstihem práci, abychom se mohli soustředit na Premier League. Jsou dobrým týmem a nebude to lehké, ale jsme víc než schopni zvítězit," upozornil zkušený obránce "Rudých ďáblů" Rio Ferdinand. V druhém utkání Šachtar Doněck s reprezentantem Tomášem Hübschmanem přivítá outsidera San Sebastian, jenž získal ze čtyř zápasů jediný bod.

Program středečních zápasů:

Skupina A:

20:45 Šachtar Doněck (Hübschman) - San Sebastian, Leverkusen - Manchester United.

Skupina B:

20:45 Real Madrid - Galatasaray Istanbul, Juventus Turín - FC Kodaň.

Skupina C:

20:45 Anderlecht Brusel - Benfica Lisabon, Paris St. Germain - Olympiakos Pireus.

Skupina D:

18:00 CSKA Moskva - Bayern Mnichov, 20:45 Manchester City - Viktoria Plzeň

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články