Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Po neproměněné penaltě přišel obrat a dvě červené. Stálo proti nám moc věcí, zhodnotil Tuchel

Start měli skvělý a ujali se vedení, jenže následná neproměněná penalta jako by předznamenala středeční skázu fotbalistů Paris St. Germain. Francouzský tým na hřišti Lipska nejenom nakonec prohrál 1:2, ale ještě přišel o dva vyloučené hráče. Kouč favorita Thomas Tuchel proto po utkání litoval, že jeho svěřenci nevytěžili víc z nadějného začátku, a prohlásil, že proti PSG bylo příliš mnoho věcí.

Kouč PSG Thomas Tuchel a Marquinhos
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Jan Woitas

Už v 6. minutě otevřel skóre Ángel Di María a stejný hráč mohl vedení Pařížanů z penalty zvýšit. Jeho střelu však vyrazil brankář Peter Gulácsi, což domácí celek nastartovalo a výsledek otočil.

"Měli jsme dobrý vstup do zápasu, mohli jsme vést 2:0, ale bohužel jsme neproměnili penaltu. Místo toho soupeř do poločasu vyrovnal, pak proměnil penaltu a my jsme přišli o dva vyloučené hráče. Proti nám bylo až příliš mnoho věcí, abychom zde mohli uspět," řekl německý kouč. Lipsko vyrovnalo gólem Christophera Nkunkua krátce před poločasem a Emil Forsberg rozhodl v 57. minutě z pokutového kopu.

Tuchel se musel obejít bez největších hvězd mužstva Neymara a Kyliana Mbappého, kteří jsou stejně jako další ofenzivní hráči Mauro Icardi, Marco Verratti a Julian Draxler na marodce. Na jejich absenci se však nechtěl vymlouvat.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lipsko - Paris St. Germain

"Fanoušci od nás možná očekávali jasnou výhru, ale musíme přijmout, že hrajeme ve velmi těžké skupině. Lipsko zjevně nebylo lepším týmem, ale rozhodly detaily, o nichž jsem mluvil. Když neproměníte penaltu, soupeř ano a dohrajete bez dvou vyloučených hráčů, nemůžete vyhrát," podotkl kouč PSG.

Tuchel však věří, že odvetu za tři týdny v Paříži už jeho tým zvládne. "Nikdy nepřestanu svým hráčům důvěřovat. Pokusíme se odvetu vyhrát, postup ze skupiny rozhodně není ztracený," dodal Tuchel.

Jeho protějšek Julian Nagelsmann si naopak myslel, že Lipsko vyhrálo zaslouženě. "Kvůli vlastním chybám trvalo dlouho, než jsme se dostali do hry. Paříž si ale kromě úvodu nevytvořila žádné šance, my se vzpamatovali a zaslouženě vyhráli," řekl kouč Lipska podle agentury DPA.

Jeho tým tak nechal zapomenout na porážku 0:5 z minulého týdne na hřišti Manchesteru United i sobotní prohru 0:1 v lize s Mönchengladbachem. "Ty dvě prohry bylo těžké strávit. Dobře jsme ale zareagovali a ukázali svou mentální sílu. I kvůli ní jsme dnes zvládli vypjatý závěr zápasu," dodal Nagelsmann.

Lipsko se díky druhé výhře ve skupině H bodově dotáhlo na vedoucí Manchester United. PSG a Basaksehir ztrácejí tři body.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články