Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Plzeň si Ludogorec nepřála. Jeden z nejtěžších soupeřů, přemítají viktoriáni

Plzeň – Cesta do hlavní fáze Ligy mistrů pro Plzeň směřuje přes bulharský Ludogorec Razgrad. A z losu play-off nikdo z viktoriánů příliš nadšený není. Naopak, považují jej za jednoho z nejsilnějších soupeřů, věří ale, že do základní skupiny postoupí.

Jan Kopic
zdroj: FCVP autor: Ladislav Nussbauer

"Mají v týmu asi osm Brazilců a další cizince. Ve třetím předkole vyřadili Crvenou zvezdu Bělehrad. Nečeká nás nic snadného, je to jeden z nejtěžších soupeřů, ale určitě budeme bojovat," řekl kouč Pivarník.

"Ludogorec jsme nechtěli, ale v této fázi si soupeře nemůžeme vybírat, protože tam nebyl ani jeden snadný soupeř," doplnil záložník Daniel Kolář. Věří, že Plzeň naváže na třetí předkolo elitní soutěže, v němž vyřadila Karabach po výsledcích 0:0 doma a 1:1 v Baku. "Je to podobné mužstvo jako Karabach a já doufám, že to pro nás dopadne stejně dobře a postoupíme," konstatoval Kolář.

"Chceme za každou cenu vyhrát a postoupit, uděláme pro to všechno," přidal útočník Michael Krmenčík. Západočeši po zkušenostech s Karabachem nevědí, zda je velkou výhodou začínat 17. srpna na soupeřově půdě a domácí odvetu hrát o šest dní později.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň narazí v play-off LM na bulharský Ludogorec

"Sami jsme viděli, jak se ty zápasy mohou vyvíjet. Odveta s našimi diváky v zádech by mohla být výhoda, ale jdeme postupně. Takže těžké hodnotit," uvedl Pivarník. "Neberu to jako výhodu. Chceme vyhrávat všechny zápasy a je jedno, jestli doma nebo venku. Chceme udělat úspěch a potěšit naše fanoušky," dodal Krmenčík.

Plzeňští hráči, kteří usilují o třetí postup do skupiny Ligy mistrů, mají s Razgradem poměrně čerstvou zkušenost. V lednu s Ludogorcem na soustředění v Turecku prohráli 1:2. "Je to dobrý tým a bude to hodně náročné. Hráli jsme s nimi přátelák, prohráli jsme, ale to byla opravdu pouze příprava," vzpomínal Kolář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články