Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň se třese na Manchester City. Snad nám to půjde, doufá Vrba

Plzeň - Kouč Pavel Vrba věří, že plzeňským fotbalistům v úvodním utkání základní skupiny Ligy mistrů proti Manchesteru City pomohou zkušenosti nasbírané v předešlých sezonách evropských pohárů. Ani proti velkému favoritovi ale nechce ustupovat od atraktivní hry, kterou se Viktoria prezentuje. Vrba naopak věří, že by mohla překvapit. To kapitán Pavel Horváth bere souboj jako velké vyznamenání za to, co Západočeši v posledních letech dokázali.

"Když jsme hráli před dvěma lety na Barceloně, Pilař měl málem oči z důlků, když viděl vedle sebe Messiho. Věřím, že díky zkušenostem už nebudeme mít otevřenou pusu a Manchester budeme brát jako mužstvo, s kterým chceme uhrát dobrý výsledek," řekl Vrba. "Takový klub sem moc často nepřijede. Co víc si přát," dodal Horváth.

Plzeňský kouč si přeje, aby Viktoria i proti hvězdnému soupeři předvedla svůj typický pohledný fotbal. "Můžeme jen překvapit a já doufám, že se nám to podaří. Určitě budeme chtít hrát ten náš fotbal, jaký předvádíme delší dobu. Pokud to tedy půjde," prohlásil Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Plzeň - Manchester City

Své hráče před zápasem upozorňuje na to, že budou muset hrát hodně přímočaře. "Manchester má mimořádné hráče, co se týká rychlostní a technické kvality. Pokud budeme chtít hrát na hodně doteků, bude to velký problém. Agresivita soupeře při tom, když nemají balon, je velká. Napadají velmi vysoko. Na druhou stranu jsou i věci, které by mohly vyjít," věří Vrba.

To si myslí i Horváth, do utkání podle něj Západočeši rozhodně nejdou předem poražení. "Uděláme vše pro to, abychom je potrápili. Abychom byli soupeřem, který odehraje zápas se vztyčenou hlavou," prohlásil Horváth, který v pátek nastoupil k jubilejnímu 400. utkání v první lize.

Manuel Pellegrini
zdroj: Getty Images

Doufá, že Plzeň nebude v základní skupině v konkurenci Manchesteru, obhájce triumfu Bayernu Mnichov a CSKA Moskva jen do počtu. "Víme, že máme těžké soupeře, ale doufám, že nějaké body vybojujeme. Budeme se o svou šanci rvát," řekl Horváth.

Jako jediný z plzeňských fotbalistů má osobní zkušenost s koučem Manuelem Pellegrinim obránce Václav Procházka. Když stoper Viktorie před šesti lety debutoval v pohárech ještě v dresu Mladé Boleslavi doma proti Villarrealu, seděl na lavičce soupeře právě nynější chilský trenér anglického vicemistra.

Procházka tehdy se Středočechy prohrál 1:2, i proto by si v úterý přál proti Pellegrinimu už bodovat. "Nakonec to mohlo skončit remízou. V poslední minutě jsme dali gól z těsného ofsajdu," vzpomínal. Věří, že s Plzní uhraje proti Pellegrinimu lepší výsledek. "Mají obrovskou kvalitu, ale hrůzu nám nenahánějí," uvedl Procházka, který by při absenci zraněného Mariána Čišovského měl být lídrem stoperské dvojice.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články