Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň se po letech vrací do Barcelony, hráči se těší a sní o bodech

Je to tady. Na slavném Camp Nou ve 21 hodin odstartují svoji účast v základní skupině Ligy mistrů hráči Plzně. Ti se vracejí do Barcelony, kde je po jedenácti letech opět čeká tamní fotbalové monstrum, s nímž tehdy v katalánské metropoli prohráli 0:2. Ve skupině C má český mistr skutečně vybranou společnost – vedle Barcelony tu jsou i Bayern Mnichov a Inter Milán. Sestřihy zápasů Ligy mistrů můžete sledovat od 0:35 na ČT sport.

"Věřím, že kluci budou úspěšnější, než jsme byli my. To znamená, že si víc zahrajou fotbal, a mohli by být i lepší, co se týká zisku bodů," řekl před odletem asistent plzeňského trenéra Pavel Horváth, který proti Barceloně vedl v roce 2011 Viktorii jako kapitán.

"Myslím, že to, jak bráníme, nemusí Barceloně úplně vonět. Věřím, že jejich nebezpečné a individuálně skvělé hráče dokážeme dostat do situací, které pro ně nebudou komfortní, a dokážeme tam překvapit," doplnil Horváth.

Na útočnou sílu Bracelony se chystá i obránce Milan Havel. "Není to jenom o Lewandowském. Jejich kvalita dopředu je obrovská. Teď hrajou Dembélé, Raphinha a Lewandowski, ale je tam i Depay, Torres, Fati. Neskutečná světová top kvalita. Bude to zkouška," uvedl.

Pilař: Teď už je Barca jiná

Oba zápasy s Barcelonou ze současného kádru pamatuje také záložník Václav Pilař. "Jsou to úplně ty nejkrásnější vzpomínky. Pamatuju si doteď, jak jsem to prožíval v tu dobu. Nechci říct, že Barcelona je teď slabší. Je jiná. Není tam Messi, ale přišel Lewandowski a udělali skvělé posily. Barcelona je Barcelona. Strašně se tam těšíme," uvedl Pilař.

Z českých týmů poslední konfrontaci s katalánským obrem zažila Slavia ve skupině v roce 2019, kdy s pětinásobným vítězem Ligy mistrů nečekaně držela krok. Pražané doma prohráli 1:2 a na Camp Nou i díky skvělému výkonu brankáře Ondřeje Koláře vybojovali senzační bezbrankovou remízu.

Trenérovi Michalu Bílkovi budou ve středu chybět zranění útočník Jan Kliment, záložník Jan Kopic a krajní bek Radim Řezník. Ten se nevešel na soupisku stejně jako další obránce Filip Kaša, záložník Cadu a útočník René Dedič.

Na posilách Barcelona nešetřila

Přestože má Barcelona velké finanční problémy, v létě hodně posilovala. Kanonýra Lewandowského koupila z Bayernu Mnichov, křídelníka Raphinhu z Leedsu a obránce Julese Koundého z FC Sevilla dohromady za zhruba 150 milionů eur.

Čtyřiatřicetiletý Polák Lewandowski do nového mužstva okamžitě zapadl a ve čtyřech ligových utkáních dal už pět branek. Naposledy pomohl Kataláncům gólem k sobotnímu vítězství 3:0 v Seville. V nejvyšší soutěži o víkendu uspěla také Plzeň, která vyhrála 1:0 v Liberci a protáhla sérii bez porážky na 34 soutěžních duelů.

Západočeši se v hlavní fázi Ligy mistrů představí počtvrté a poprvé pod vedením kouče Michala Bílka. V letech 2011, 2013 i 2018 pokaždé s trenérem Pavlem Vrbou obsadili třetí místo ve skupině a prošli do jarní části Evropské ligy.

Před plzeňským "áčkem" si ve středu v Barceloně od 14 hodin zahraje také výběr Viktorie do 19 let na úvod mládežnické UEFA Youth League.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články