Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň pocestuje na třetí předkolo do Ázerbájdžánu, Liberec do Rakouska

Praha – O soupeřích Plzně a Liberce ve třetích předkolech Ligy mistrů a Evropské ligy je jasno. Mistrovská Viktoria se v boji o základní skupinu Champions League utká s ázerbájdžánským Karabachem, který si postup zajistil díky remíze 1:1 na hřišti lucemburského Dudelange. Dalekou cestu na východ naopak nebude muset absolvovat Liberec, který se utká s rakouskou Admirou Mödling. Ta v druhém předkole vyřadila ázerbájdžánský Käpäz. 

Karabach po domácí výhře 2:0 remizoval na hřišti lucemburského šampiona Dudelange 1:1. V 37. minutě duelu neproměnil domácí David Turpel penaltu, ujala se až střela senegalského útočníka Momara N'Diayeho 20 minut před koncem.

Poté se šance střídaly na obou stranách, ve čtvrté minutě nastavení vyrovnal Brazilec Reynaldo a definitivně zpečetil postup Karabachu. První zápas třetího předkola se odehraje 26. července v Plzni, odveta o týden později v Ázerbájdžánu.

Admira Mödling v odvetě 2. předkola Evropské ligy na hřišti soupeře porazila ázerbájdžánský celek Käpäz Gandža 2:0. V první půli otevřel skóre Christoph Knasmüllner, po přestávce zpečetil postup Admiry střídající Patrick Schmidt.

První zápas skončil před týdnem domácím vítězstvím Admiry 1:0, jediným střelcem utkání byl Dominik Starkl. Ten dnes musel střídat už v 38. minutě, na jeho místo přišel právě Schmidt. První zápasy 3. předkola jsou na programu 28. července, odveta v Liberci se uskuteční 4. srpna.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články