Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plzeň odstartovala Ligu mistrů s předstihem. Junioři hráli se City

Plzeň – Viktoria Plzeň svede s Manchesterem City duel úvodního utkání základní skupiny Ligy mistrů až večer, už dopoledne však měla výkop zcela nová "podkategorie" Ligy mistrů – zápasy aktuálních účastníku pohárové soutěže pro mladíky do 19 let. Proti sobě tak stanula juniorka Plzně a tým bývalého fotbalisty City Patricka Vieiry. Premiéra v UEFA Youth League však Západočechům nevyšla, prohráli 1:4.

UEFA Youth League
zdroj: UEFA

Mladí fotbalisté Plzně se pod vedením Jiřího Žiláka a před vyprodaným tréninkovým hřištěm (500 diváků) v plzeňské Luční ulici prezentovali jedním gólem a útočným fotbalem s mnoha šancemi, o čem svědčila i střelecká statistika 19:26.

V 51. minutě snižoval na 1:2 Kratochvíl po přímáku Rumla. Předtím se totiž už v 10. minutě trefil z volného kopu Bytyqi a od 21 minut později přidal druhou branku Marcos Lopes. Ten se trefil i v 63. minutě po přihrávce Glendona, gól přidal také Cole.

"Myslím, že jsme na ně určitě měli. Škoda laciných gólů, což rozhodlo," říkal po utkání střelec jediné plzeňské branky Miloš Kratochvíl. "Je to něco nového, něco, co jsme ještě nezažili. Pro každého z nás to je nová zkušenost a myslím, že jsme se s ní dobře vypořádali," dodal kapitán plzeňských juniorů Marek Šíša.

V nové soutěži UEFA Youth League se potkávají nejstarší dorostenecké týmy všech 32 účastníků Ligy mistrů dospělých, zápasy se hrají v dopoledních a odpoledních hodinách. Vyřazovací fáze se bude hrát jen na jeden zápas.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání UEFA Youth League Viktoria Plzeň - Manchester City

Základní skupina D:

Viktoria Plzeň - Manchester City 1:4 (0:2)
Branky: 51. Kratochvíl - 31. a 63. Marcos Lopes, 10. Bytyqi, 54. Cole.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články