Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Plzeň narazí v boji o základní skupinu Ligy mistrů na bulharský Ludogorec

Nyon (Švýcarsko) - Z pětice soupeřů, na které Plzeň mohla narazit, bude v boji o základní skupinu Ligy mistrů čelit jednomu z těch nejtěžších - Ludogorci Razgrad. Bulharský mistr je stále silnějším týmem i na evropském poli, základní skupinu Ligy mistrů hrál poprvé a zatím naposledy v předminulé sezoně. První zápas se odehraje 17. srpna na hřišti Ludogorce, odveta bude v úterý 23. srpna ve Štruncových sadech.

Plzeňský Michael Krmenčík se raduje z gólu v síti Karabachu
zdroj: ČTK/PR autor: FCVP/Ladislav Nussbauer

"Já bych asi nechtěl do Bulharska, ale předpokládám, že tam pojedeme, když si to nepřejeme," věštil ještě před losem generální manažer plzeňského klubu Adolf Šádek.

"Mají v týmu asi osm Brazilců a další cizince. Ve 3. předkole vyřadili Crvenou zvezdu Bělehrad. Nečeká nás nic snadného, je to jeden z nejtěžších soupeřů, ale určitě budeme bojovat," řekl trenér Roman Pivarník. 

Plzeň tak čeká další nepříjemné cestování, jelikož nejbližší letiště je 120 kilometrů od Razgradu ve Varně. Ludogorec je navíc i herně těžkým soupeřem, v kádru má víc Brazilců než Bulharů. S bojem o Ligu mistrů má stejné zkušenosti jako Plzeň, hraje o ni pátý rok v řadě. V roce 2014 pak jeho hráči došli až do osmifinále Evropské ligy, kde nestačili na Valencii.

Los 4. předkola Ligy mistrů (první zápasy 16. a 17. srpna, odvety 23. a 24. srpna):

Ludogorec Razgrad - Viktoria Plzeň
Celtic Glasgow - Hapoel Beer Ševa (Izr.)
FC Kodaň - APOEL Nikósie
Dundalk (Ir.) - Legia Varšava
Dinamo Záhřeb - Salcburk
Steaua Bukurešť - Manchester City
FC Porto - AS Řím
Ajax Amsterdam - FC Rostov
Young Boys Bern - Borussia Mönchengladbach
Villarreal - AS Monako

Ludogorec se poprvé v historii bulharským mistrem stal v roce 2012, od té doby ale titul nebral žádný jiný celek. A od té doby střídá v evropských pohárech nevyzpytatelné výkony. Před čtyřmi lety a loni vypadl už v druhém předkole Ligy mistrů.

Ale pokaždé, když se Ludogorec z druhého předkola probojoval dál, se v evropských pohárech představil ve vynikajícím světle. V sezoně 2013/14 skončil až v osmifinále Ligy mistrů, když postoupil i přes Eindhoven či Lazio. O rok později postoupil do základní skupiny Ligy mistrů, porazil Basilej a remizoval i s Liverpoolem.

Letos si Ludogorec poradil bez problémů s černohorským mistrem Mladostí Podgorica, který porazil v druhém předkole v součtu 5:0. Ve třetím předkole vyřadil Crvenou zvezdu Bělehrad, šlo ale o těžký boj - postup si Ludogorec po dvou remízách 2:2 zajistil až v prodloužení.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň narazí v play-off LM na bulharský Ludogorec

"Ludogorec jsme nechtěli, ale v této fázi si soupeře nemůžeme vybírat, protože tam nebyl ani jeden snadný soupeř. Je to podobné mužstvo jako Karabach a já doufám, že to pro nás dopadne stejně dobře a postoupíme," řekl po losu záložník Daniel Kolář. "Dopadlo to takto a já se moc těším na boje o Ligu mistrů. Chceme za každou cenu vyhrát a postoupit, uděláme pro to všechno," dodal útočník Michael Krmenčík. 

Razgrad má stabilizovaný kádr, který příliš nemění. Hlavní postavou je brazilský záložník Marcelinho, který již získal bulharský pas a stihl čtyři reprezentační starty. Kapitánem je další bulharský reprezentant Svetoslav Djakov.

V týmu jsou také rumunští reprezentanti Cosmin Moti, Andrei Prepelita a Claudiu Keserü, Kanaďan, Argentinec, Konžan, Ukrajinec, Nizozemec, Portugalec či hráč z Madagaskaru. Postup přes Crvenou zvezdu zajistil hattrickem v odvetě v Srbsku další Brazilec Wanderson.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články