Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Plán k dohrání Ligy mistrů: Turnaj osmi týmů v Lisabonu. EL vyvrcholí v Německu

Přerušený ročník fotbalové Ligy mistrů se dohraje srpnovým jedenáctidenním turnajem osmi týmů "Final Eight" v Lisabonu. Tvrdí to zdroje agentury Reuters. Evropská fotbalová unie UEFA má tento plán předložit ke schválení na středečním zasedání výkonného výboru.

Po dokončení osmifinálové části se čtvrtfinalisté přesunou do Lisabonu. Tam se vyřazovací fáze bude hrát pouze na jeden zápas oproti tradičním dvěma. Čtyři čtvrtfinále jsou v plánu od 12. do 15. srpna, dvě semifinále 18. a 19. srpna a finále má být na programu 23. srpna.

Účast mezi nejlepší osmičkou LM už si v březnu zajistily Paris St. Germain, Atalanta Bergamo, Atlético Madrid a Lipsko. Z osmifinále zbývá odehrát odvetné duely Manchester City - Real Madrid, Juventus Turín - Lyon, Bayern Mnichov - Chelsea a Barcelona - Neapol.

Utkání "Final Eight" pravděpodobně budou hostit dva největší stadiony v Lisabonu Estádio da Luz a Estádio José Alvalade, které jsou domovem místních klubů Benficy, respektive Sportingu. Hrát by se mělo bez diváků, ale UEFA přítomnost fanoušků ještě zcela nevyloučila a bude záležet na aktuální epidemiologické situaci v Portugalsku.

Podobný formát UEFA hodlá použít také pro Evropskou ligu. Její přerušený ročník se od 10. srpna dokončí v německých městech Duisburgu, Düsseldorfu, Gelsenkirchenu a Kolíně nad Rýnem. Z EL se stihla odehrát většina úvodních zápasů osmifinále, ani jednou se kvůli koronaviru neutkaly Sevilla s AS Řím a Inter Milán s Getafe.

Superpohár UEFA mezi vítězi Ligy mistrů a Evropské ligy by se měl uskutečnit 24. září v Budapešti. Istanbul, který měl hostit letošní finále Ligy mistrů, přivítá vyvrcholení příštího ročníku elitní soutěže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články