Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pivarník před plzeňskou odvetou: Loni nás s Bohemians taky odepisovali

Plzeň - V těžké situaci je před odvetou play-off Ligy mistrů Viktoria Plzeň. Úřadujícímu českému mistrovi se nedaří herně ani výsledkově a proti Ludogorci Razgrad musí vstřelit alespoň dvě branky a žádnou nedostat. Právě obranná fáze Viktorii příliš nevycházela, a tak mnozí očekávají, že Západočeši mají šance na postup do základní fáze Champions League minimální. Trenér Roman Pivarník je ale odhodlaný všechny předpoklady vyvrátit.

Plzeňský trenér Roman Pivarník
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Podobné prognózy už Pivarník pokořil na lavičce Bohemians Praha 1905, odkud v létě do Plzně přišel. "Minulý rok jsem vedl mužstvo, které také všichni odepisovali a podle podobných odhadů bylo jasným sestupujícím, a také se to nenaplnilo. Uděláme vše pro to, abychom do poslední chvíle hráli s Razgradem o postup," řekl Pivarník.

Plzni se v posledních zápasech herně ani výsledkově nedaří, ale Pivarník ví, že v jediném utkání může být vše jinak. "Liga je dlouhodobá záležitost, tohle je krátkodobé. Pro nás byl nejdůležitější zápas podzimu s Karabachem. Ten jsme zvládli a zajistili si podzim v Evropě," upozornil Pivarník.

"Teď máme jeden zápas nato, abychom si vybojovali Champions League, což je soutěž, kterou nehraje jen tak někdo. Třeba Rapid, který loni Plzeň vyřadil v Evropské lize, ji hrál jen jednou za dvacet let. Plzni se to může povést potřetí za šest let," připomněl plzeňský kouč.

Pivarník vedl svůj tým už ve třech domácích zápasech, ani v jednom ale jeho svěřenci nedokázali vyhrát. Doufá ale, že právě napočtvrté se veškeré trápení vrátí. "Všichni bychom byli rádi, kdybychom ty tři nezvládnuté domácí zápasy mohli vyměnit za zítřejší výhru spojenou s postupem," prohlásil Pivarník.

Je nám líto, video expirovalo.
Pivarník: Jednoduché brejkové situace bychom si měli umět pohlídat

Plzeň potřebuje dát minimálně dva góly, přitom kdyby inkasovala, její situace by už byla téměř neřešitelná. Musela by pak totiž vstřelit alespoň čtyři branky. "Musíme hrát kompaktně, abychom soupeře nepouštěli do brejkových situací. Víme všichni, že důležité je, abychom první gól vstřelili my," myslí si Pivarník.

"Ale i kdybychom vedli 2:0, tak bychom nesměli inkasovat. Gól venku má totiž větší cenu, o čemž jsme se minule sami přesvědčili postupem přes Karabach," řekl Pivarník.

Očekává, že Razgrad přijede do Plzně se stejnou hrou, jakou se prezentoval doma. "Jak jsem viděl jejich zápasy, tak si jsou vědomi své síly, snaží se diktovat hru, hrají kompaktně, kombinačně. Takže budou pokračovat ve fotbale ze Sofie, akorát budou důslednější vzadu. Určitě se budou snažit dát gól," uvedl.

"Navíc v sobotu Razgrad v lize zcela vyměnil sestavu. My nemohli všechny pošetřit, protože nemáme tak široký kádr jako soupeř," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články