Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pění chvály i omluva. City muselo skousnout debakl i zuřivé liverpoolské fanoušky

Povedený zápas s mírně hořkou pachutí. "Takhle má vypadat fotbal," radoval se trenér Liverpoolu Jürgen Klopp po výhře 3:0 nad Manchesterem City. Pochvaloval si skvělou obranu, která lídra Premier League nepustila téměř k žádné kloudné příležitosti. Dojem z krásné hry ovšem poznamenal předzápasový incident. Autobus hostujícího celku byl totiž cestou na stadion Anfield napaden několika příznivci, kteří u vozu zapalovali světlice a házeli po něm plechovky a další předměty. Klub z Liverpoolu se musel omlouvat.

Jürgen Klopp slaví velké vítězství nad Manchesterem City
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Liverpool vstoupil do zápasu skvěle a po půlhodině hry senzačně vedl díky brankám Salaha, Oxlade-Chamberlaina a Maného. "První poločas byl fantastický. Takhle má vypadat fotbal," prohlásil Klopp. "City je kvalitní tým, ale my jsme dobře vyplňovali prostory, dokázali jsme si najít volná místa a byli jsme aktivní po celý zápas," dodal.

Liverpool dokázal porazit Manchester City podruhé v sezoně. Poprvé se mu to povedlo v lednu v anglické lize, kde suverénnímu lídrovi připravil dosud jedinou prohru. Ve středu navíc výběru Pepa Guardioly domácí nedovolili ani jednu střelu na branku. "Nevím, jak se nám to povedlo. Tohle ani nejde naplánovat. Je to šílené, ale opravdu neměli střelu na branku," řekl Klopp. "Je to něco opravdu výjimečného, protože mají skvělý tým. Navíc nehráli špatně, jen jsme je nepustili do šancí," přidal německý kouč.

"Naše obrana byla dominantní, ne moc zatažená a vždycky na správném místě. Takže když jsme vybojovali míč, vždycky jsme měli šanci využít otevřeného prostoru," uvedl Klopp. "A to se nám dařilo moc dobře a dali jsme tři parádní góly. Po přestávce už jsme víc bránili, měli jsme hrát víc s míčem," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liverpool - Manchester City

Navzdory vysoké výhře Klopp nepovažuje čtvrtfinále před odvetou v Manchesteru za rozhodnuté. "Jasně, vést 3:0 je lepší, než prohrávat 0:3. Ale Manchester nám to bude chtít doma oplatit. Opět budeme muset skvěle bránit, protože to je jediná možnost jak City porazit. Porazili jsme nejlepší tým světa, ale jsme pořád jen v poločase," prohlásil.

Guardiola: Máme na obrat

Odhodlání ze City opravdu nevyprchalo. "Myslím, že tady v místnosti je jen jediný člověk, který věří v náš postup. A ten k vám právě mluví," prohlásil kouč Guardiola na pozápasové tiskové konferenci.

Tým je podle španělského kouče příliš silný na to, aby mu jeden nepovedený zápas zkazil sezonu. "Máme na obrat dalších devadesát minut a pokusíme se o něj. Tomuhle týmu hodně věřím, během sezony mi ukázal hodně dobrých věcí," uvedl Guardiola, který však přiznal, že po nepovedeném prvním poločase bude muset trochu zapracovat na psychice hráčů.

Fotbaloví fanoušci před utkáním Manchester City - Liverpool
zdroj: Reuters/Carl Recine

Skóre podle něj ne úplně odpovídalo průběhu hry. "Z mého pohledu to tak špatné nebylo. Jen jsme v prvním poločase ztratili na patnáct, deset minut kontrolu nad zápasem," uvedl. "Do druhého gólu jsme pořád měli šanci. Po přestávce se nám povedly změny, ale nedokázali jsme si vypracovat brankové příležitosti, protože bránili hodně hluboko. Ale stačil by nám jeden gól a do poslední minuty jsme o něj bojovali," dodal.

Liverpool odsoudil chování agresívních fanoušků

Vedle pění chvály se Liverpool musel také omlouvat. Jeho příznivci totiž napadli před duelem autobus City. "Chování některých našich fanoušků je nepřijatelné a striktně ho odsuzujeme. Omlouváme se Pepu Guardiolovi, hráčům i všem členům týmu, kteří byli v autobuse," uvedl liverpoolský klub v prohlášení.

"Policie většinou ví, že se něco takového chystá, a snaží se tomu zabránit. Od lidí v Liverpoolu jsem tohle nečekal," podotkl suše Guardiola. "Přijeli jsme sem hrát fotbal a nechápu, proč se dějí takové věci. Tohle nemá tak slavný klub zapotřebí, i když samozřejmě vím, že za to nemůže Liverpool, ale jeden, dva nebo tři lidé. Snad už se to nebude opakovat," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články