Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Pellegrini: Klíčem byla víra, že dokážeme v Římě vyhrát

Řím - Fotbalisté Manchesteru City již byli na pokraji dalšího selhání v Lize mistrů, poté co v úvodních čtyřech utkáních získali jen dva body. Jenže závěr zvládli výtečně, porazili Bayern Mnichov a v závěrečném kole v přímém duelu o postup i AS Řím na jeho hřišti 2:0.

Manuel Pellegrini
zdroj: AP autor: Gregorio Borgia

Podle trenéra Manuela Pellegriniho bylo klíčem, že anglický šampion nikdy nepřestal věřit ve své schopnosti. "Víra byla klíčem. Doma jsme proti Římu sehráli nejhorší zápas sezony, přesto jsme remizovali. To nám pomohlo věřit, že máme na to, abychom v Římě vyhráli," řekl Pellegrini. "Navíc jsme zahráli podobně dobře jako proti Bayernu a tu výhru jsme si zasloužili," dodal.

Manchesteru přitom chyběly opory jako Sergio Agüero, Vincent Kompany a Yaya Touré. Toho se snažil Řím využít a v úvodu hosty zatlačil, jenže gól nedal a naopak Samir Nasri a Pablo Zabaleta ve druhé půli rozhodli o výhře City. "Bylo to obrovsky důležité vítězství. Náš cíl před sezonou byl postup ze skupiny, a kdybychom neuspěli, bylo by to selhání. Nakonec se to povedlo, i když vzhledem k vývoji ve skupině je to skoro zázrak," prohlásil Nasri.

Podle anglického reprezentanta Jamese Milnera je postup o to cennější, že skupina byla velmi těžká. Stejně jako vloni v ní měl Manchester za soupeře Bayern a CSKA Moskva, jen místo Plzně tam byl druhý nejlepší tým italské ligy AS Řím. "Od začátku to bylo špatné. Los k nám byl tvrdý, nepovedl se nám start do soutěže a dostali jsme se do složité situace. Ale dokázali jsme se z toho dostat a postoupit. Tým ukázal svůj charakter a skutečnou sílu," řekl Milner.

"A přitom jsme postrádali hned několik důležitých hráčů kvůli zranění," dodal Milner. Jak tým zvládl utkání i bez opor, potěšilo také Pellegriniho. "Ukázali jsme, že Manchester City není tým o jednom hráči, ale že máme vyrovnaný kádr. Myslím, že si zasloužíme větší respekt, než jakého se nám dostává. Vždyť dva anglické tituly za tři roky nezískáte náhodou," dodal chilský trenér.

Nyní se Manchester pokusí dosáhnout na premiérový postup do čtvrtfinále. Vloni v osmifinále nestačil na Barcelonu. "Netuším, kam můžeme dojít, protože do února se toho ještě může hodně změnit. I loni jsme měli zdravotní problémy. Ale máme více zkušeností, přesvědčili jsme se, že jsme schopní hrát vyrovnaně i s těmi nejlepšími celky a vyhrávat i venku, takže proč bychom nemohli dojít daleko?" dodal Nasri.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články