Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Pan výjimečný. Ve velkých zápasech je tím, kdo rozhoduje, říká o Ronaldovi Varane

Madrid – Real Madrid je po výhře 3:0 nad svým městským rivalem jednou nohou ve finále Ligy mistrů. Kdo za to může? Hlavní postavou se stal opět Cristiano Ronaldo, který se postaral o všechny tři góly. Navázal tak na hattrick ve čtvrtfinále proti Bayernu Mnichov. V posledních třech zápasech v soutěži dal už osm gólů. Jako první se může stát popáté za sebou nejlepším střelcem.

Cristiano Ronaldo
zdroj: Reuters

Spoluhráči chválou na portugalskou hvězdu rozhodně nešetřili. "Cristiano je čím dál lepší a vždycky překoná veškerá očekávání," uvedl záložník Marco Asensio. "Můžete dobře bránit, kontrolovat hru, ale pořád potřebujete někoho, kdo dá góly. A on to pro nás dělá v každém zápase," přidal středopolař Toni Kroos.

"Všichni jsme tvrdě pracovali, ale Cristiano byl výjimečný. Ve velkých zápasech je vždycky tím, kdo rozhoduje," prohlásil stoper Raphaël Varane, který ale navzdory vysoké výhře nepovažuje semifinále za rozhodnuté. "Vyhráli jsme bitvu, ale ne válku," dodal.

Ronaldo, který s deseti góly ztrácí na nejlepšího střelce tohoto ročníku Ligy mistrů Lionela Messiho jedinou branku, dal jubilejní 400. gól v 389. zápase za Real. "Cristiano má góly v krvi. Ostatních věcí v ní má možná míň, ale i díky tomu je tak výjimečný," řekl trenér "Bílého baletu" Zinédine Zidane.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 1. semifinále Real Madrid - Atlético Madrid

Podle něj Ronaldovi ke střelecké formě pomohla změna pozice z křídla do středu útoku a především skutečnost, že ho francouzský kouč v méně významných zápasech šetřil na ty důležitější. "Cristiano je inteligentní, takže ví, že někdy je potřeba, aby si odpočinul," prohlásil Zidane.

Ronaldo: Nic není rozhodnuto

Sám Ronaldo po sedmém hattricku v Lize mistrů nad pochvalami tradičně mávl rukou. "Skvěle hrál především tým, na mě jen vyšlo, že jsem dal góly," řekl čtyřnásobný držitel Zlatého míče. "Odehráli jsme dokonalý zápas a máme velkou výhodu. Ale nic není rozhodnuto. Atlético je silný tým a za týden musíme být obezřetní," prohlásil.

I dění v Lize mistrů se věnuje nový díl Fotbal fokus podcastu

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články