Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Di María zmrazil Real, který veze z Paříže debakl. Atlético vydřelo remízu s Juventusem

V minulosti oblékal dres "bílého baletu", ale v 1. kole skupinové fáze Ligy mistrů ho Ángel Di María vůbec nešetřil. Ofenzivní záložník Paris Saint-Germain totiž dvakrát skóroval a výraznou měrou přispěl k výhře 3:0. Atlético Madrid prohrávalo s Juventusem 0:2, ale v poslední minutě dokázalo vyrovnat na konečných 2:2. Stejným výsledkem vstoupil do nového ročníku i Tottenham v Pireu. 

Ángel Di María slaví gól se spoluhráči z PSG
zdroj: ČTK/Panoramic/JB Autissier

PSG nastoupil bez hvězdné útočné trojice Neymar - Kylian Mbappé - Edinson Cavani, ale nakonec i bez nich jednoznačně zvítězil, a navíc soupeři z Madridu nedovolil jedinou střelu na branku. Dvěma trefami v prvním poločase poslal domácí do vedení Di María a v nastavení uzavřel skóre Thomas Meunier.

Juventusu zajistili po přestávce náskok Juan Cuadrado s Blaisem Matuidim, jenže domácí Atlético vrátil do zápasu v 70. minutě Stefan Savič. Turínský celek držel těsné vedení až do samotného závěru, v němž dělbu bodů zajistil hlavičkou po rohovém kopu Héctor Herrera. Ve druhém duelu skupiny D si Lokomotiv Moskva poradil v Německu s Leverkusenem 2:1.

Tottenham naopak nedokázal v Řecku dotáhnout do konce slibně rozehrané klání. Spurs poslali do vedení z penalty Harry Kane a druhou branku přidal Lucas Moura. Jenže za domácí těsně před přestávkou snížil Daniel Podence a po pauze srovnal z pokutového kopu Mathieu Valbuena. 

Ve druhém utkání skupiny B deklasoval Bayern Mnichov 3:0 Crvenou zvezdu Bělehrad. O poslední gól se postaral Thomas Müller, který nastoupil k 106. utkání v Lize mistrů v dresu bavorského mužstva. Postaral se tak o nový klubový rekord, dosud se dělil o prvenství s Philippem Lahmem.

Bez problémů vykročil do Ligy mistrů Manchester City, jenž nad Šachtarem Doněck v Charkově zvítězil 3:0. Ve druhém zápase skupiny C znechutilo Dinamo Záhřeb první start v Lize mistrů nováčkovi z Bergama. Chorvatský celek vyhrál 4:0 a třemi trefami se o to postaral Mislav Oršič. Po Erlingu Haalandovi ze Salcburku se tak stal druhým hráčem v úvodním kole milionářské soutěže, který při premiéře v soutěži dal hattrick. 

1. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A:
Club Bruggy - Galatasaray Istanbul 0:0

Paris St. Germain - Real Madrid 3:0 (2:0)
Branky: 14. a 33. Di María, 90.+1 Meunier. 

Skupina B:
Olympiakos Pireus - Tottenham 2:2 (1:2)
Branky
: 44. Podence, 54. Valbuena z pen. - 26. Kane z pen., 30. Lucas.

Bayern Mnichov - CZ Bělehrad 3:0 (1:0)
Branky:
34. Coman, 80. Lewandowski, 90.+1 Müller.

Skupina C:
Dinamo Záhřeb - Bergamo 4:0 (3:0)
Branky: 31., 42. a 68. Oršič, 10. Leovac.

Šachtar Doněck - Manchester City 0:3 (0:2)
Branky:
24. Mahréz, 38. Gündogan, 76. Jesus. 

Skupina D:
Atlético Madrid - Juventus Turín 2:2 (0:0)
Branky:
70. Savič, 90. Herrera - 48. Cuadrado, 65. Matuidi.

Leverkusen - Lokomotiv Moskva 1:2 (1:2)
Branky:
25. vlastní Höwedes - 16. Krychowiak, 37. Barinov. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články