Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olympiakos remizoval v Haifě. Vaclík inkasoval v nastavení

Reprezentační brankář Tomáš Vaclík přišel až v nastavení o čisté konto a Olympiakos Pireus nakonec jen remizoval 1:1 v úvodním utkání 2. předkola fotbalové Ligy mistrů na hřišti Maccabi Haifa. Zápas mezi NK Maribor a Šeriffem Tiraspol skončil remízou 0:0. Na lepšího z této dvojice narazí Plzeň v další fázi v případě postupu přes HJK Helsinky. 

Branka nepadla ani v polské Lodži, kde kvůli konfliktu na Ukrajině hrálo Dynamo Kyjev domácí duel proti Fenerbahce. Obránce Filip Novák zůstal pouze na lavičce tureckého celku. Poražený z tohoto dvojutkání bude soupeřem Slovácka ve 3. předkole Evropské ligy.

Loňský účastník základní skupiny Ligy mistrů Tiraspol přestřílel domácí Maribor 9:1, gól ale na rozdíl od úvodního duelu Plzně proti HJK Helsinky (2:1) nepadl. Odvety jsou na programu příští týden. Pokud Viktoria s Helsinkami vypadne, potká neúspěšný tým ze stejné dvojice ve 3. předkole Evropské ligy.

Olympiakosu se výsledkově příliš nepovedla příprava, ve které se utkal i s pražskou Slavií (1:1), v prvním soutěžním utkání sezony to ale dlouho vypadalo na jeho úspěch. Řecký šampion vedl od sedmé minuty po Zinckernagelově trefě, ve druhé minutě nastavení ale Haziza zády k brance nakopl z voleje míč a přehodil všechny hráče v pokutovém území včetně Vaclíka.

Slovan Bratislava s českým obráncem Jurijem Medveděvem v sestavě předvedl obrat na půdě Ferencvárose Budapešť. Domácí poslal do vedení Zachariassen, v 81. a 86. minutě ale utkání otočili Kašija s Barsegjanem.

Úvodní utkání 2. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:

Maccabi Haifa - Olympiakos Pireus 1:1 (0:1), Ferencváros Budapešť - Slovan Bratislava 1:2 (0:0), Maribor - Šeriff Tiraspol 0:0.

Nemistrovská část:

Dynamo Kyjev - Fenerbahce Istanbul 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články