Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Olympiakos hozený za hlavu a cíl jasný. V Plzni poháry nutně potřebujeme, říká před Antverpami Kopic

V předkole Ligy mistrů dostali tvrdou lekci od Olympiakosu Pireus. Tu už fotbalisté Plzně hodili za hlavu, ale zároveň se z ní chtějí poučit. Podle Jana Kopice musí být Západočeši ve čtvrtečním úvodním zápase třetího předkola Evropské ligy proti Antverpám nebezpečnější a aktivnější. Přímý přenos sledujte od 19:25 exkluzivně na webu ctsport.cz. Po konci utkání Sparta – Trabzonspor poté i na ČT sport.

Jan Kopic
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

"Už jsme Olympiakos hodili za hlavu. Kdybychom tam dostali třeba v 90. minutě gól na 2:1 a vypadli kvůli tomu, tak nás to může hodně mrzet. Takhle musíme uznat, že byli lepší, a smířit se s tím," řekl Kopic před odletem do Belgie.

"Chtěli bychom určitě tentokrát vstřelit gól a být celkově do útočné fáze nebezpečnější. Protože na Olympiakosu jsme si toho moc nevytvořili a prostě nás domácí přehráli. Teď bychom chtěli být aktivnější dopředu," doplnil devětadvacetiletý ofenzivní hráč.

Svěřenci Pavla Vrby ve třech z posledních čtyř soutěžních utkání vyšli střelecky naprázdno, naposledy v sobotu v lize na stadionu Bohemians 1905 při bezbrankové remíze. "Na tréninku jsme na tom pracovali, měli jsme nějakou střelbu. Ale v těch zápasech jsme se spíš nedostávali ani do těch finálních fází. Prostě musíme zlepšit celkovou hru ve finální fázi, a když dostaneme hodně balonů do vápna, tak věřím, že tam něco padne," uvedl Kopic.

Čeští vicemistři pro postup do skupiny Evropské ligy musejí vyřadit dva soupeře. Pokud by zvládli dvojzápas s Antverpami, střetli by se v závěrečném play-off s ukrajinským Mariupolem, nebo nizozemským Alkmaarem. "Pro Plzeň je to hodně důležité, samozřejmě evropské poháry potřebujeme hrát každý rok. Ale nic lehkého to nebude," prohlásil šestnáctinásobný reprezentant.

Antverpy jsou na začátku nové sezony belgické ligy stoprocentní. "Vím, že dvakrát hrály 4:1. Mají tam silného útočníka (Dieumerciho Mbokaniho), který už dal čtyři góly. Myslím, že tam přišel z Dynama Kyjev. Toho si budeme muset pohlídat. Plus co jsme viděli video, tak tam mají rychlé krajní záložníky i obránce, kteří podporují útok," popsal Kopic soupeře.

Čtvrteční zápas se odehraje na Stadionu krále Baudouina v Bruselu, protože Bosuilstadion v Antverpách nesplňuje požadavky UEFA. "Měla by to být určitě pro nás trošku výhoda, že nebudou úplně v domácím prostředí," konstatoval Kopic.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články