Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Odvrátí Manchester City pohárový konec v duelu s Barcelonou?

Barcelona/Paříž – Barcelona má našlápnuto k sedmému postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů v řadě. V prvním duelu dokázala zvítězit na hřišti Manchesteru City 2:0, a do odvety si tak vytvořila solidní náskok. Barca však v posledních ligových utkáních tápe – jak výsledkově, tak herně – a anglický celek disponující možná nejsilnější ofenzivou v současném klubovém fotbale boj o postup rozhodně nevzdává. Přímý přenos utkání sledujte dnes od 20:25 na ČT sport a našem webu.

Sport
zdroj: ČT4

Hosté by rádi využili špatné formy Barcelony z domácí soutěže, kde Barca ztrácí na vedoucí Real Madrid už čtyři body. Katalánci prohráli dvě ze tří utkání, naposledy úřadující mistr v sobotu nestačil na zachraňující se Valladolid (0:1). "Viděl jsem jejich zápas proti Valladolidu, který dokázal, že jsou to jen lidé," řekl záložník City Samir Nasri.

Hráči Barcelony však podle očekávání prohlašují, že nepovedené ligové duely již hodili za hlavu. "Nemůžeme se dál trápit Valladolidem. Nechybí nám sebevědomí, proti Manchesteru nás čeká další finále a musíme hrát se stejnou horlivostí jako v prvním zápase," uvedl útočník Katalánců Alexis Sánchez. "Nesmíme dovolit, aby se z toho stal otevřený zápas. Potřebujeme kontrolovat hru, držet míč a vytvářet si šance. Nejdůležitější je dokončovat vlastní akce a nedovolovat soupeři chodit do protiútoků," dodal záložník Cesc Fábregas.

Podle kouče City Manuela Pellegriniho, který ve Španělsku trénoval Real Madrid, Villarreal a naposled Málagu, může Manchester uspět jen s dokonalým výkonem. "Samozřejmě jsme v obtížné pozici, ale nepochybuji o tom, že jedeme do Barcelony s vědomím, že je dokážeme na Nou Campu porazit," uvedl chilský trenér.

"Citizens" sice na začátku března získali Ligový pohár, ale po nedělní domácí prohře 1:2 s druholigovým Wiganem vypadli z Anglického poháru. "Vítězství vám vždy dodají sebevědomí, ale možná i takový zápas vyvolá u týmu odezvu a vezmeme si z něj pozitiva," uvažoval Pellegrini. Povzbuzením pro něj je návrat Sergia Agüera po zranění. Argentinský útočník vstřelil Barceloně ještě v dresu Atlética Madrid pět gólů v deseti utkáních španělské ligy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City - Barcelona

Leverkusen hraje s PSG už jen o čest

Ještě těžší výchozí pozici než Manchester má Leverkusen, který před dvěma týdny prohrál s Paris Saint-Germain 0:4 na vlastním hřišti. Třetí tým bundesligy se navíc v poslední době trápí a ze šesti soutěžních utkání hned pětkrát prohrál.

"Nemůžeme se na ten zápas vykašlat, to už bychom rovnou mohli postavit juniorku. Já se na odvetu hodně těším a každý hráč by měl cítit to samé," prohlásil trenér Bayeru Sami Hyypiä. "Pokud jde o Ligu mistrů, tak jsme vyřazeni. To ale neznamená, že chceme v Paříži dostat výprask," skládá dopředu postupové zbraně brankář Bernd Leno.

Francouzský šampion drží sérii pěti vítězství se skóre 16:2. V evropských pohárech navíc před svými diváky od listopadu 2006 neprohrál ve 27 duelech v řadě. "V Lize mistrů se o postupujících rozhoduje ve druhém zápase, takže nemáme nic jisté. Vždycky musíte být na svůj tým náročný, takže ať nastoupí kdokoli, budeme chtít zvítězit," konstatoval trenér PSG Laurent Blanc. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články